BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

meclis_330_19042014-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SOSYAL, KÜLTÜREL HİZMETLERİ AYNEN DEVAM EDECEK.

-KÖY STATÜSÜNDEN MAHALLE STATÜSÜNE KAVUŞAN YERLEŞİM YERLERİNDE UYGULANACAK SU FİYATI, EN DÜŞÜK SU BEDELİNİN YÜZDE 25’İNİ GEÇMEYECEK.

-BAŞKENT’TE BAZI CADDE VE SOKAKLARA İSİM VERİLDİ.

meclis_330_19042014.jpgBüyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü sosyal ve kültürel hizmet faaliyetleri bu yıl da aynen devam edecek. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanının genişletilmesiyle köy statüsünden, mahalle statüsüne dönüşen yerlerde içme ve kullanma suyu için alınacak ücret, en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçemeyecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkan Melih Gökçek’in Başkanlığı’nda yapılan Nisan ayının son toplantısında, hizmetlerin aksamadan devam etmesi için acil konulardaki maddeler görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine aldığı Başkanlık Yazısına göre; engellilere ve yaşlılara evde bakım hizmeti verilmesi, Engelli okullarında okuyan engelli öğrencilere sıcak yemek yardımının yapılması, Şefkat Evinde kalan hasta ve yakınlarına, Barınma Evinde kalan evsizlere ve Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nden hizmet alan çocuklara sıcak yemek verilmesi, muhtaç ailelerin çocuklarının hijyenik ortamda sünnet ettirilmesi, Ramazan Ayında iftar yemeği organizasyonunun yapılması, ihtiyaç sahiplerine yakacak, gıda, giysi, eşya ve benzeri sosyal yardımların yapılmasına devam edilmesi ve benzeri konularda daha önceki belediye meclisinde alınan kararların devam etmesini oy birliği ile kabul ederek karara bağladı.

-İHALELERDE VERİMLİLİK ESASI-

Büyükşehir Belediye Meclisi; “Büyükşehir Belediyesi’nin farklı konularda gerçekleştirdiği hizmet alımı ihalelerinde değişen teknoloji, planlama, yatırım ve benzeri nedenlerle ihaleyi alan firmaların önlerini daha iyi görebilmeleri, hizmetin devamlılığı ve verimliliği açısından, ihalelerin 1 yıl yerine, uzun süreli 5 yıllık yapılabilmesi için yönetime yetki verilmesini” uygun gören Başkanlık Yazısı’nı da görüşerek kabul etti.

-MAHALLE STATÜSÜNE GEÇEN YERLERDE SU BEDELİ EN DÜŞÜK SU BEDELİNİN YÜZDE 25’İNİ GEÇMEYECEK-

Meclis’te görüşülen bir başka madde de “Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanının genişletilmesi köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen yerlerde; içme ve kullanma suyu için alınacak ücret en düşük tarifenin yüzde 25’i olarak belirlenmesi” oldu.

İçme ve kullanma suyundaki en düşük su bedelinin konutlarda 2. 50 TL olarak belirlenmesi ve bunun yüzde 25’inin alınabilmesi, Mekanik Su Sayacı abonelerinden alınmakta olan şube yolu bakım bedelinin, kartvizit sayacı aboneleri ile eşit hale getirilmesine, ayrıca 1 tl’lik okuma bedelinin kartlı su sayacı abonelerinden alınmamasına, gerekli hallerde su tasarrufunu teşvik etmek amacıyla içme suyu ile sulama yapılan park ve bahçelerde, tarımsal alanda en düşük tarifeye yüzde 25 ilave edilerek belirlenmesi, konusunda, yetki isteği kabul edildi.

-CADDE VE SOKAKLAR İSİMLENDİRİLDİ-

Ankara’nın bazı ilçelerinde cadde ve sokalar, Meclis Komisyonu Raporu doğrultusunda isimlendirildi

-Kalecik İlçesi Çansa Kale Mahallesi sınırlarından geçen 1. isimsiz yol güzergahı “Bedir Sokak”, 2. isimsiz yol güzergahı ise “Yaprak Sokak” oldu.

-Altındağ İlçesi Doğu Mahallesi sınırlarından geçen 224. Cadde “Abdullah Faruki Caddesi”, 1 Numaralı yol güzergahı “Alaaddin Fersafi Sokağı”, 2 numaralı yol güzergahı ise “Gülistan Sokağı” olarak isimlendirildi.

Gölbaşı İlçesi Şafak Mahallesi 485. ve 486. adalar arasında kalan isimsiz yol da “Fikir Sokağı” oldu.

Ankara Bulvarı ve Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın yapılması nedeniyle, Etimesgut İlçesi Erler Mahallesi sınırlarındaki Türk Kızılayı Caddesi’nin İstasyon Caddesi’nden başlayarak Ankara Bulvarı’nda bırakılması, bundan sonraki kısmının Bahçekapı mahallesi sınırlarındaki 2488. Cadde ile birleştirilerek “Sanayi Bulvarı” olarak isimlendirildi.

-Keçiören İlçesi Ufuktepe Mahallesi sınırları içerisinde kalan “Sakarya Caddesi” nin, 10 metre genişliğinde ve 290 metre uzunluğunda olması nedeniyle ismi “Sakarya Sokak” olarak değiştirildi.

-Çankaya İlçesi’ne bağlı Mutlukent Mahallesi ve Üniversiteler Mahallesi hudutları içerisinden geçen Angora ve Seyfi Saltoğlu Bulvarı’nın birleştirilerek “Sultan Alparslan Bulvarı”, Saltoğlu Angora Caddesi ise “Çağrıbey Caddesi” olarak isimlendirildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.