Yücel’den 80 santim kriteri

belediyeden_esnafa_ornek_vitrin1Vitrin Uygulaması’nı kademeli olarak kaldırmayı planlayan Alanya Belediyesi’nin, çarşı esnafı için dükkânın 80 santim dışına taşabilen örnek bir vitrin yaptığı, Başkan Yücel’in de, “Esnafımız 80 santimetrelik bu alanın dışına taşmadan ticaretini yapsın, ekmeğini kazansın” dediği öğrenildi

ALANYA’DA özellikle çarşı esnafı, 1999-2014 yılları arasında şehri yöneten eski Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde şehir merkezindeki vitrin uygulamasından sıkça şikâyetçi olmuştu. Alanya Belediyesi’nde AKP’li Sipahioğlu döneminin sona erip MHP’li Adem Murat Yücel döneminin başlamasından sonra gözler yeniden Vitrin Uygulaması’na çevrildi. Özellikle çarşı esnafı geçmiş dönemdeki uygulama nedeniyle dükkânlara hapsolduklarından şikâyetçi olmuşlardı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, hem esnafın mağduriyetinin ortadan kaldırılması hem de çarşıda insanların rahat bir şekilde gezip alışverişini yapabileceği bir model için düğmeye bastığı öğrenildi.

DENEME İÇİN ÖRNEK VİTRİN YAPILDI
Başkan Yücel’in talimatıyla Şekerhane Mahallesi’ndeki Kadağan İşhanı’nda örnek bir vitrin oluşturulduğu, çarşı esnafına model olabilecek uygulamada, dükkânın cephesini oluşturan 80 santimetrelik alana halı döşendiği, esnafa ise halının dışına taşmamak kaydıyla mankenlerini dükkânın dışına çıkarma izni verildiği ifade ediliyor. Uygulama hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, amaçlarının, hem çarşı esnafının mağduriyetini ortadan kaldırmak, hem de ürün teşhiri için özellikle çarşıda belli bir standardı yakalamak olduğunu belirtti.

ŞİMDİLİK DENEME AMAÇLI OLACAK
Belediye olarak tüm esnafa örnek olması için Kadağan İşhanı’nda örnek bir işyeri oluşturduklarını belirten Yücel, “Vitrin Uygulaması’ndan en fazla şikâyet çarşıdan geliyor. Bu bölgedeki esnafın şikâyetini ortadan kaldırıp beklentilerine yanıt vermek istedik. 80 santimetrelik alanın vitrin için yeterli olduğunu düşünüyorum. Halının dışına çıkılmayacak, halının hizasındaki hava boşluğunda ürün teşhiri olmayacak. Uygulamayla ilgili sağlıklı bir sonuç alındığını gördüğümüz zaman özellikle butik tarzı işletmelerin yoğun olduğu bölgelerde aynı uygulamayı yapabiliriz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.