Alanya’da Kutlu Doğum coşkusu

kutlu-dogum-coskusu2Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla iskele şelale önünde düzenlenen kutlamalara binlerce vatandaş akın etti. Birçok sivil toplum kuruluşunun ikramlarda bulunduğu programda Müftü Topal, peygamber sevgisi etrafında buluşmayı istedikleri belirtti. ALTSO ise Kutlu Doğum haftası programları çerçevesinde açtığı stantta 5 bin kişiye kavurma pilav ikram etti.

Alanya Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle iskele şelale önünde kurulan platformda çeşitli etkinlikler düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiirler okundu. Etkinlikte kurulan 30 civarında stant açıldı. Stantlarda her gelene gül dağıtıldı. Osmanlı şerbeti, limonata, börek çörek, tatlı, pasta, pilav üstü tavuk eti, su gibi çeşitli ikramlar sivil toplum kuruluşları tarafından hayır yapmak için yarışıldı.

Etkinliklere Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Konu hakkında açıklama yapan Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Alanya’nın Peygamber sevgisiyle bir araya gelmesi için uğraştıklarını ve bütün olarak Peygamber sevgisi etrafında buluşmayı istediklerini belirtti.

20 BİN KİTAP DAĞITILDI
Topal açıklamasında, “Alanyamızdaki bütün vatandaşlarımızı, köylüsü, kentlisi hepsi Peygamber Efendimizin etrafında toplansın diye bugünü düzenledik. İnşallah öyle olur ve hep öyle de kalır. Sevgiye ihtiyacımızın olduğu bu dünyada birleşmelerini kaynaşmalarını ve bütünleşmelerini istedik. Bunu da başarmak adına İskele Meydanı’nda etkinliklerimizi başlattık” diye konuştu.

Alanya Yabancılar Meclisi’nin stant talep ettiklerini belirten Topal, “Biz de bir tane kendilerine ayırdık, bize destek olacaklar” dedi. Alanda 20 bin kitap, 10 bin kalem, 6 bin balon dağıtıldı. Çocuklara özel ilahi programı düzenlenip Hacivat-Karagöz oyunu oynandı ve macun dağıtıldı. Stant açan birçok sivil toplum kuruluşu ikramlarda bulundu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.