Yücel kısa vadeli planını açıkladı

yucel-kisa-vadeli-planini-acikladiBaşkan Yücel, kamuoyunun ve muhalefetin merakla beklediği yönetim şemasını dün açıkladı. Yönetim olarak meclis üyesi ve birim amirleri ile gece saat 12’lere kadar çalışarak kısa vadeli planlamayı oluşturduklarını belirten Yücel, gecikmenin Büyükşehir Yasası gereği olduğunu ve Büyükşehir’in de çalıştığını kaydetti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün saat 16.00’da Belediye Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunda merak edilen yönetim şemasını açıkladı. Basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Yücel, Büyükşehir Yasası gereği 16 belde, 68 köy ile birleşen Alanya’da geçiş dönemi yaşandığı için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Şuanda kanun üzerinde her şeyin belli olmasına rağmen uygulamada sıkıntıların yaşandığını söyleyen Yücel, “Her geçiş sürecinde ufak tefek aksamalar olur ama bu süreç Büyükşehir Yasası’ndan dolayı daha farklıdır. O nedenle zafiyet olarak değerlendirilmemeli. Her şeyin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için biraz zaman istedik” dedi. Yönetim olarak meclis üyeleri, birim amirleri ile kısa vadeli geleceği planlayarak bir teşkilatlanma yapısını hazırladıklarını ancak daha da üzerine ilaveler olacağını kaydetti.

‘ANA ÜSSÜ OBA OLARAK TOPARLADIK’
Alanya Belediyesi içindeki Park Bahçeler Müdürlüğü ve Veterinerlik Müdürlüğü’nü Cikcilli’ye; merkez dahil Çıplaklı, Cikcilli, Tosmur’un Park Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün de tamamen Oba’ya taşındığını belirten Yücel, Oba’daki şantiyeye de diğer beldelerin araç ve ekipmanlarının taşındığını söyledi. Ana üssü Oba olarak toparladıklarını ifade eden Yücel, Tosmur’un şantiyesini Çevre Temizlik Müdürlüğü olarak, yine doğuda Kestel, Kargıcak ve Demirtaş’ı da Oba’ya ana üs olarak toparladıklarını aktardı. Yücel, araç gereçlerin ardından yarından itibaren personeli de Oba’ya toparlayacaklarını vurguladı. Batıyı da Payallar merkez olmak üzere Konaklı, Emişbeleni, Güzelbağ ve Türkler’in Fen İşleri Müdürlüğü’nü Payallar’a kurduklarını, Konaklı’nın şantiyesinin tamir ve bakım atölyesi olarak kurulacağını belirten Yücel, araçlar, dağılım, zabıta komiserliğinin Payallar’da olacağını söyledi.

‘BELEDİYEYE KISA YOLDAN ULAŞILACAK’
Avsalar merkez olmak üzere İncekum ve Okurcalar’ın da Avsallar’da toplanacağını vurgulayan Yücel, “Bu dört nokta bizim için çok önem arz edecek. Bu dört noktanın da kuzeyindeki tüm köyler buralardan hizmet alacak. Merkez Oba, Oba’nın sağında bir, solunda bir olarak planlanacak ve buradan hizmet sağlanacak. Merkezdeki sistemi diğer kuracağımız dört bölgede yaygınlaştıracağız. Vatandaş belediyeye kısa yoldan ulaşabilecek” dedi. Başkan Yücel, vatandaşın yeni belirlenen noktalarda hizmet görebilmesi için kapatılan belediyelerdeki kadroları kısa zamanda taşıyacaklarını aktararak ofis olacak belediyelerdeki yapılacakları değerlendirdiklerini, diğer bütün belediyelerin tamamen boşaltılacağını söyledi.

‘SADECE YETKİ KARMAŞASI VAR’
Büyükşehir Yasası ile birlikte gelen yetki konusunda Alanya’da hangi belediyenin ne kadar alanda yetkili olduğu sorulan Yücel, “Her taraf çorap gibi bir birine bağlı” dedi. Beş yıl önce Antalya Büyükşehir’e 3 tane merkez ilçe oluşturulduğunu ve onun bile 2 senede toparlanabildiğini söyleyen Yücel, “İstanbul ve Kocaeli’ndeki belediye başkanları son seçim konuşmalarında ‘Biz beş yılda anca toparladık’ dedi. Sadece ve sadece yetki karmaşası var. Mesela vatandaş suyun ASAT’tan olduğunu bilmesi gerekiyor. Yine Oba yolunu ana kolektör olduğu için Büyükşehir yapacak. Biz şuan orada çalışma yapıyoruz. Bir 10-15 gün içinde orayı yapmak zorundayız. Normalde Büyükşehir’e ait. Ama işte kâğıt üzerinde var, biz onu şekillendirmedik. Ne ASAT’ta böyle bir çalışma var, ne de büyükşehir de. Hepimiz, onlar da biz de altyapısını hazırlıyoruz” diye konuştu.

25 KİŞİLİLK PROJE EKİBİ GELİYOR
Yeni norm kadrolarla birlikte kentsel dönüşüm, kırsal gelişim gibi yeni kadroların açıldığını belirten Yücel, imar bölümünü de yenileyeceklerini ve şehrin ileriye dönük gelişimi için 25 kişilik bir ekibin belediyenin bir katında Alanya her yeri için projeler üreteceğini belirtti. Alanya Belediyesi hizmet binasının taşınmasını hayal olarak görmediğini söyleyen Yücel, “Allah bize güç kudret, ömür verirse biz bu belediyeyi 3 yıl içerisinde buradan taşıyacağız. Burasını da öyle bir meydan yapacağız ki yoldan geçen bir daha gelme ihtiyacı duyacak” diye konuştu. Sezon öncesi hanutçuluğa karşı uyarılarda bulunan Yücel, en çok şikayetin iskele bölgesinde geldiğini ve ilgililerle yapılacak toplantılar sonrası oradaki sorunu kökten çözeceklerini söyledi. Yücel kaçak yapılara karşı da denetimlere başlayacaklarını söyledi. İlerleyen günlerde halkla daha çok buluşmak adına halk günleri düzenleyeceklerini söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.