Yalova seçimi iptal

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Yalova seçimlerini iptal etti.

YSK, Ak Parti’nin kısıtlılar, askerler ve sandık kurulu üyelerinin seçmen olmadığı halde oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulundan gelen sonuçları bugünkü toplantıda değerlendirdi. YSK, CHP’nin 6 oy farkla kazandığı seçimi 7 kısıtlı seçmenin oy kullandığı gerekçesiyle iptal etti. Karar, 9 kabul oyuna karşın 2 red oyuyla alındı.

Yalova’da 1 Haziran’da aynı seçmen listesi ve aynı adaylarla belediye başkanlığı seçimi yapılacak.

Vefa Salman’dan ilk açıklama!

30 Mart’ta 6 oy farkla Yalova’da seçimi kazandığı açıklanan Vefa Salman, YSK’nın seçimin iptaline yönelik kararı sonrası konuştu.
YSK’nın Yalova’da seçimleri iptal etmesini değerlendiren CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman, kararın hukuki değil, siyasi olduğunu söyledi.

Seçimlerin haksızlığa karşı vatandaşların mücadelesine dönüştüğünü anlatan CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman,“Ben kararın kesinlikle hukuka dayandığına inanmıyorum. Kararın siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Ben bu karara hazırlıklı mıydım? Elbette hazırlıklıydım. Ben Allah’ın adaletine inandım. Allah bu görevi bir şekilde bana nasip etti. Yalovalı bana 30 Mart seçimlerinde teveccüh gösterdi. Sandıkta beni Yalova Belediye Başkanı olarak seçti. Burada bana sadece Cumhuriyet Halk Partililer oy vermedi. Kara çarşaflısı, genci, yaşlısı, AK Partili, MHP’li de oy verdi. Burada çıkan kararda bir haksızlık var. Bu haksızlık Vefa Salman’a yapılmış bir haksızlık değil. Bunu açık ve net söyleyeyim. Bana oy veren tüm insanlar dolayısıyla Yalova’ya yapılmış bir haksızlıktır.” dedi.

1 Haziran’da seçmenin sandıkta en iyi cevabı tekrar vereceğinden endişesi olmadığını dile getiren Salman şunları söyledi; “Ben buna eminim. Çünkü seçim artık Ak Parti, CHP arasındaki bir seçim olmaktan çıktı. Vefa Salman-Yakup Koçal seçimi olmaktan da çıktı. Artık bu haksızlığa uğrayan insanların seçimde yarışması şekline dönecektir. Ben daha öncede hodri meydan dedim. Yine hodri meydan diyorum Yalovalıların gönlünde Vefa Salman Belediye Başkanı olmuştur. Seçimi iptal etsinler ne zaman isterlerse yapsınlar. Seçmen Yalovalı aynı teveccühü göstereceğine ben eminim. Anayasa Mahkemesi’ne ve İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitme hakkım var benim bireysel olarak. Çünkü bu hata idari bir hata. Seçim Kurulu’nun hatası benim veya partimin uzaktan yakından alakası olmayan bir hata. Ama ben Yakup Koçal’ın yaptığı gibi İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu kapılarında çadır kurupta yatmayacağım. Anayasa Mahkemesi’ne de İnsan Hakları Mahkemesi’ne de gitmeyeceğim. Ben Yalovalıların vicdanına gideceğim. Yine Yalovalılara halkıma gideceğim. Milletime gideceğim. Buradan Yakup Koçal’a sesleniyorum. Hemen bu akşam seçmen listesini alsın. Tek tek incelesin; kısıtlı olupta kendi partisine mensup sandık görevlisi var mı sonra ağlamasın.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.