Yalova Belediyesi’nin 3,5 milyon liralık yemek faturası var

CHP’li Yalova Belediye başkan adayı Vefa Salman, AK Partili yönetim döneminde Yalova Belediyesi’nin 01.01.2013’ten 30 Mart 2014’e kadar 3 yemek firmasına ödediği paranın 3,5 milyon lira olduğunu kaydetti.

Yalova’da seçimin iptalinin ardından ilk mitingi CHP düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge CHP Yalova Belediye başkan adayı Vefa Salman ile birlikte gelen Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalovalılara seçim otobüsünden seslendi hemen ardından kalabalık bir yürüyüş düzenlendi.

Seçim otobüsünün üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gönderme yapan İnce, “Yalova sana 5 numara büyük gelir.” dedi. İnce şunları söyledi: “Bak Melih, o bana Muharrem dediği için ben de ona Melih diyorum. Bak Melih Yalova’da seçim iptal oldu. Sen devreye gir de madem o kadar güçlüsünüz Yalova’da seçimi iptal ediyorsunuz şu Ankara’da da seçim iptal olsun da, Ankara’da da yarışalım. Yalova sana 5 numara büyük gelir. Yalova küçük bir ildir ama sana büyük gelir. Çünkü Yalova’da kavurmacılar yok, Yalova’da şemsiyeye kavurmaya tav olan insanlar yok. Yalova’da başı dik onurlu insanlar var. Melih Gökçek Yalova’ya gelirse zaten kazanacağız seçimi de iyice fark atarız. Çünkü ondan hiç hoşlanmazlar burda, o tip politikacılardan hoşlanmayan bir kenttir burası.”

İNCE’Yİ MHP’LİLER BOZKURT İŞARETİ İLE SELAMLADI

Muharrem İnce sözlerine şöyle devam etti: “Yalova’da ilgi çok. Bozkurt selamı yapanlar da var. Onlar da bize oy veriyorlar. AKP’den oy verecek olanlar var. Çünkü bu düzenden memnun değil arkadaşlar. Yani AKP’nin hepsi belediye başkanına benzemiyor elbet. Pek çok onurlu yurttaşımız var. DSP’liler var, Demokrat Partililer var, işte görüyorsunuz başı açıklar var, başı kapalılar var. Toplumun tüm kesimlerinden destek alıyoruz biz. Açık ara alacağız seçimi hiç fark etmez.”

YALOVA BELEDİYESİ’NİN 3,5 MİLYON LİRALIK YEMEK FATURASI VAR

CHP Belediye başkan adayı Vefa Salman ise şunları söyledi: “Seçimin iptali benim için sürpriz olmadı. Zaten eski belediye başkanı YSK’nın önüne çadır kurmuştu, ben kararın hukuksal olacağını da düşünmüyordum, düşündüğüm gibi oldu. Siyasal bir karar oldu. Bir de şu noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bu seçim döneminde YSK’ya giden kararların tamamı oy birliği ile alındı. Sadece Yalova için 9’a 2 oy çokluğuyla alındı. Bu bile bu kararın siyasi olduğunun göstergesidir. Beni bu koltuğa halk getirdi. Ben mahkemeyle hiçbir yere gelmeyi düşünen insan olmadım, olmayacağım da. Bu halk beni 30 Mart’ta nasıl tercih edip getirdiyse Yalovalılar 1 Haziran’da tekrar o koltuğa oturtacaklarından en ufak bir şüphem yok.”

Gazetecilerin yemek faturaları ile sorusu üzerine CHP Belediye başkan adayı Vefa Salman, AK Parti döneminde Yalova Belediyesi’nin 01.01.2013’ten 30 Mart 2014’e kadar 3 yemek firmasına ödediği paranın 3,5 milyon lira olduğunu kaydetti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.