İstanbul Büyükşehir Başkanlık Koltuğuna Uymuşlar oturdu

ibb-1İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam koltuğunu, Fatih’teki Kocamustafapaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Uymuşlar’a bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam koltuğunu, Fatih’teki Kocamustafapaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Uymuşlar’a bıraktı.

Kocamustafapaşa İlkokulu’ndan Başkanlık Makamına gelen 10 öğrenciye ise Başkan Topbaş mini tablet ile değişik kitaplar hediye etti.

Başkanlık koltuğunu Zeynep Uymuşlar’a bırakan Başkan Topbaş, “Başkan olmayı hiç hayal ettin mi” diye sorunca Uymuşlar “Ben aslında Milli Eğitim Bakanı olmayı düşünmüştüm” diye cevap verdi. Başkan olmayı da memnuniyetle karşıladığını ifade eden Uymuşlar “Bu anlamlı günde sizlerin yanında bulunmaktan gurur duyuyorum. İstanbul’a yaptığınız hizmetleri mutlulukla izliyorum.” dedi.

Başkan Kadir Topbaş’ın İstanbullulara vereceği mesajı sorması üzerine “Elbette Sayın Başkanımızın takdir ettiğim çalışmaları var ama benim de aklımdan geçen projelerim var. Bunlar, yeşil alanların parkların çoğaltılması, bisiklet yollarının arttırılması ve evcil hayvanlar için parkların arttırılması” diye konuştu.

Çocuklara tatlı ikramında da bulunan Başkan Topbaş, çocuklara mini tablet ve değişik kitaplar hediye de etti.

Başkan Topbaş daha sonra İBB Çocuk Meclisi’ne geçerek burada bulunan çocuk meclis üyelerine hitap etti. Başakşehir’den gelen Semagül Çakır’da İBB Çocuk Meclisi’ne başkanlık etti.

Başkan Topbaş yaptığı konuşmada çocuklara arkadaş seçimi konusunda uyarılarda bulundu. Çocuklara kitap okumalarını da tavsiye eden Başkan Topbaş “Bizler sizlerin yarınlarınızı hazırlıyoruz. Hedefimiz bu ülkede yaşamaktan gurur duymanız. Sizin de en yakın dostunuz kitap olmalı. Geleceğe hazırlanmaktasınız. Bizler de sizin geleceğinizi takip ediyoruz. Çocuk Meclisinin komisyonları var. Buralarda aktif rol oynayarak çalışmalarınızla bizlere katkı sunabilirsiniz.” diye konuştu.

İBB Çocuk Meclisi’ne katılan çocuklar arasında yapılan çekilişle 10 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Ardından İBB Çocuk Meclisi üyeleri Vialand Eğlence Merkezi’ne gitti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.