SÖZLÜ, “RAUF DENKTAŞ’IN DÜŞÜNCELERİ KIBRIS’TA YAŞATILMALI”

KKTC RAUF DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ BAŞKANI LATİF AKÇA VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ’YÜ ZİYARET ETTİ. BAŞKAN SÖZLÜ, YENİ DÖNEMDE ABD’NİN ADA AÇIKLARINDA DOĞALGAZ REZERVLERİNİ SÖMÜRMEK AMACIYLA, ÇÖZÜME YÖNELİK OLMAYAN EYLEMLERİ TAHRİK EDECEĞİ UYARISINDA BULUNDU VE RAUF DENKTAŞ’IN DÜŞÜNCELERİNİN YENİ NESİLE İYİ AKTARILMASI GEREKTİĞİNİN ALTINI ÇİZDİ.

KKTC Rauf Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Latif Akça, Türkiye’deki yerel yönetimleri gezerek Kıbrıs’ta gelinen son durumla ilgili bilgilendirme yaptıklarını anlattı. Akça, “Özellikle Annan Planına ‘evet’ denildi fakat 10 yılda verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Bu yüzden halkın morali çöktü ve siyasete inancı kalmadı. 1 yılda Maraş’la ilgili yapılan baskı ve AİHM kararlarının aleyhte sonuçlanarak Türkiye’nin cezalandırılması moral bozuyor. Biz şehitlerle ilgili tek bir dava açmadık. Davayı geriden takip ediyoruz ve olumsuz sonuçları hak ediyoruz. Şehitlerimizin yerleri, yurtları belli. Hem vatandan gelen, hem yerli şehitlerimiz var. Şehitlerimizin yüzde 80’i Rumların katlettiği sivil şehitlerimizdir. Şehitlerimizle ilgili ve 103 köyden kovulan KKTC vatandaşlarıyla ilgili davalar açılacak. Bu konuda çok geç değil” dedi.

JOE BİDEN, RUM TARAFINI MUHATAP ALDI

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs ziyaretiyle ilgili de konuşan Latif Akça, “KKTC’yi tanımıyor ve Rum kesimine giderek, onların Kıbrıs’ın temsilcisi olduğu mesajını veriyor. Bizim tarafımıza gelirken simgelerimiz, gurur duyduğumuz bayrağımız masalardan kaldırılıyor. Maalesef bu görüşmelerde Türkiye’nin telkini var. Sayın Davutoğlu talihsiz açıklamalar yaptı ve Joe Biden’in adaya ve KKTC’ye gelişinin çok önemli olduğunu ifade etti. Biz dernek olarak açıklama yaptık ve Biden’in bizi tanımadığını, Derviş Eroğlu’yla bir cemiyet başkanı gibi görüştüğünü açıkladık” diye konuştu.

KIBRIS DAVASI GELECEK NESİLLERE İYİ ANLATILMALI

Kıbrıs Davasının, Türk Milletinin alanda kazanıp, masada kaybettirilmeye çalışıldığı çok sayıda davasından biri olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, merhum Rauf Dentaş’ın Türk dünyasının yiğit bir devlet adamı olduğunu, kendisini Ceyhan’da misafir ettiklerini, Kıbrıs’ta da ailecek misafiri olduklarını kaydetti. Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Onun mirasının Kıbrıs’ta yaşatılması, davanın gelecek nesillere iyi anlatılması, bizim tezlerimiz doğrultusunda bilgi aktarılması, yaşatılması ve yüceltilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnşallah sizin bu çalışmalarınız önemli katkı koyar. Türkiye’de dünden bugüne halkın seçtiği iktidarlar bile kıbrıs davasında karşı tarafın tezlerine taviz vererek uyum sağlama cihetine gitmişlerdir.”

ABD’NİN ADAYA İLGİSİ GAZ REZERVLERİYLE İLGİLİ

Joe Biden’in adaya gelişiyle ilgili de görüşlerini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda İsrail ve Kıbrıs coğrafyası arasında, açık denizdeki gaz rezervlerinden dolayı ABD’nin bölgeye ilgisi artmıştır. Joe Biden, Kıbrıs davasının çözümü için değil, Kıbrıs açıklarındaki gazın ABD şirketlerince paylaşımı amacıyla adaya gelmiştir. Türk Halkıyla, Kıbrıb Rum Halkının arasını açma noktasında yeni problemler çıkarılacaktır.Rumları, İsrail’le işbirliğine de zorlayarak, ABD şirketlerine iş vererek bölgeyi sömürecektir. Türkiye bu konuda insiyatif almalı ve Kıbrıs meselesini aracı olmadan, Yunanistan’la direkt görüşerek çözmeli. Söz konusu gaz rezervlerini başkalarının sömürmesine izin verilmemelidir. Böyle bir yol takip edilmeli. ABD bu konuda insiyatif aldı ve eminim ki bu süreçte Kıbrıs meselesi tahrik edilecektir.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.