CHP’li Meclis üyesine silahlı saldırı

YALOVA’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Koru Belde Belediye Meclis Üyesi 45 yaşındaki CHP’li Ülkü Geçgin, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den 8’incı sırada Meclis üyesi adayı olan 35 yaşındaki Hüseyin Koçan tarafından tabancayla bacağından vurularak yaralandı. Geçgin hastaneye kaldırılırken, Koçan, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Olay, Koru Beldesi’ndeki Atakent Camii önünde meydana geldi. Çınarcık İlçesi’ne bağlı Koru Beldesi’nde, CHP’li meclis üyesi Ülkü Geçgin ve 30 Mart’taki seçimlerde Ak Parti’den Meclis Üyesi adayı olan ancak seçilemeyen Hüseyin Koçan, Cuma namazını kılmak için Atakent Camii’ne gitti. Cami avlusunda karşılaşan ve tartışan Geçkin ile Koçan ardından avlu dışına çıktı. Bu sırada Koçan, iddiaya göre tabancayla iki el ateş etti. Mermilerden biri Geçgin’in ayağına isabet etti. Geçgin, hemen çevredeki vatandaşların yardımıyla Yalova merkezde özel bir hastaneye kaldırıldı.

CAMİYE GİRMEYE ÇALIŞTI

Zanlı Koçan ise kargaşa sırasında camiye girmeye çalıştı. Bu durumu farkeden cemaat Koçan’a tepki göstererek dışarı çıkardı. Saldırının ardından olay yerine gelip cami çevresinde önlem alan jandarma da Koçan’ı gözaltına alıp İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdü.

“KAFANA SIKARIM” DEDİ

Hastanede tedavisi yapılan ve ardından taburcu edilen Geçgin de, “Ben caminin avlusundaydım. Silahı çekti, ‘kafana sıkarım’ dedi. Beni caminin avlusundan çıkardı ve dışarıda iki el ateş etti. Ondan sonra da çekti gitti. Aramızda daha önceden bir husumet kesinlikle yoktu. Kendisi AK Parti’nin belediye meclis adayıydı. Siyasi de olabilir. Kesinlikle ben böyle düşünüyorum. Çünkü kendisi aynı şekilde caminin önüne geldiği zaman o şekilde tehdit etti. Kendisinden davacı olacağım” diye konuştu.

OLAY SİYASİ

Olayı öğrenen Koru Belediye Başkanı CHP’li Kamil Yaman da hemen hastaneye geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan Yaman, “Ben belediye binasındaydım. Caminin önünde arkadaşımıza silahlı saldırı olduğu haberi geldi. Biz yetiştiğimizde ayağına bir mermi gelmiş. Bu olayı kınıyorum. Zaten bu vatandaş halkı rahatsız etmekten dolayı, seçimden sonra, silah atmaktan dolayı gözaltına alınmıştı fakat bulunamadı. Jandarma şu anda olayı inceliyor. Olay siyasi bir olaydır. Silah atan kişi AKP’nin seçilemeyen 8’inci sıra belediye meclis üyesi adayı idi. Arkadaşımızın şu anda hayati bir tehlikesi yok” dedi.

24171626

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.