Başkan Gürkan, halk ile protokol arasındaki bariyeri kaldırttı

edirne-1Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaş ile protokol arasına konulan demir bariyerleri kaldırttı. Gürkan, kendilerini halkın seçtiğini, onlarla aralarında herhangi bir engelin olmaması gerektiğini vurguladı.

Bu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nin yapılacağı Saraçlar Caddesi üzerinde protokol üyeleri için koltuklar konuldu.

Koltukların arkasında ise protokol üyelerini vatandaşlar ayırmak için demir bariyerler konuldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mimar Sinan Caddesi üzerinde başlayarak Saraçlarda son bulan festival yürüyüşünün ardından protokoldeki yerini aldı. Vatandaşlar ise bariyerlerin arkasında kendileri için ayrılan alana geçti.

Açılış konuşmalarının ardından bakan ve vali festival alanından ayrıldı. Konuğunu uğurlayan Gürkan, belediye görevlilerini yanına çağırarak, halkla aralarına konulan demir bariyerleri kaldırmasını istedi. Bunun üzerine görevliler kısa süre içerisinde bariyerleri sökerek yetkililerle halk arasındaki engeli ortadan kaldırılmış oldu. Başkanın bu tutumu festivali izleyen vatandaşlardan büyük alkış aldı. Başkan ve diğer davetliler halk ile birlikte bando takımlarının konserini izledi. Bariyeri kaldırtmasının gerekçesini açıklayan Recep Gürkan, kendilerini halkın seçtiğini ve bu nedenle onlarla aralarında herhangi bir engelin olmaması gerektiğini vurguladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.