ADANA GIDA FUARI AÇILDI

7ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, FUARIN AÇILIŞINDA YAPTIĞI KONUŞMADA, FUARLARIN ADANA’NIN YÜKSELMESİNE, BÖLGEDEKİ ÖNEMİNİN ARTMASINA KATKI KOYACAĞINI SÖYLEDİ…

Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş tarafından, Adana Gıda Toptancıları Derneği işbirliği ile 8. Çukurova Gıda/Gıda Tek 2014 Fuarı açılışı Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Fuarın açılışına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TÜYAP Adana Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Adana Gıda Toptancıları Derneği Başkanı Kazım Boran, konuklar ve fuar iştirakçileri katıldı.

Bereketli topraklar Çukurova’nın incisi Adana’da böylesine bir fuarın ayrıca anlam, önem, değer ifade ettiğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Ümit ediyoruz ki bu fuar sadece Adana’da değil, bölgemizde üretilen gıdanın değerlendirilmesine ve onların gerçek değerini bulmasına katkı koysun. Dolaylı olarak bölge üreticimize de katkı koysun. Bu fuarda gıda ambalajcılarının da yer alıyor olması, tarımsal ürünlerin ve gıda ürünlerinin tüketiciye tazeliğini ve değerini muhafaza ederek ulaştırılması noktasında ayrı bir önem ifade etmektedir. Ambalaj, özellikle yaş sebze başta olmak üzere diğer hayvansal ürünlerin de üyelik müzarekelerini yürüttüğümüz AB standartları normlarında gıda tüzüğüne uygun olarak halka ulaşması, halk sağlığının korunması noktasında çok büyük önem arz etmektedir. Burada ambalajcıların da bulunmasını ayrıca önemsiyorum. Bir üretici ailenin çocuğu olarak da gıda fuarının, gıda ambalajlarıyla birlikte Adana’da faaliyet göstermesi hakitaken Türk üreticisinin ürününün değerlenmesinde çok büyük önem arz edecektir. Bir çok fuara Adana’ın ev sahipliği yapıyor olması Adana’ın bölgedeki öneminin artmasına ve yükselmesine katkı koyacaktır. İnşallah hedeflemiş olduğumuz gelişmiş Adana idealine ulaşacağız” dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, “Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi, sanayici, sanayici adayı ölçeğinde destek vermeyi arzu ediyor. Adana’da önümüzdeki yeni dönemde, Sayın Valimiz başta olmak üzere, Adanamızın sanayicileri, üreticileri elbirliğiyle böylesine organizasyonlara ev sahipliği yapmanın ötesinde, bu fuarların içini Adana’dan dolduracak sanayicilerin büyümesine fırsat vermek, onları desteklemek istiyoruz. Fuarımızın Adana’ya, bölgemize, Türk üreticisine, Türk sanayicisine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, gıdanın dünyanın en önemli sektörü haline geldiğini, bugün dünyada en önemli şeylerin gıda, su ve toprak olduğunu ifade etti. Coş, “Bilgisayar ve diğer teknoloji olmadan da hayat olur. Ama gıdasız hiç bir şey olmaz. Artan gıda ihtiyacını karşılamak için elimizdeki potansiyeli ve üretilen gıdayı da çok iyi değerlendirmeliyiz. İşte bu fuarlar sayesinde üretilen gıdaların pazarlamasına vesile olmaktadır” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.