BÜYÜKŞEHİR ZABITASI’NDAN SANAYİ TEMİZLİĞİ

zabita_temizlik_9ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI, DEMİR VE ATA SANAYİ’DE BULUNAN EVSEL ATIK DEPOLARINI KALDIRARAK BÖLGEYİ TEMİZLEDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Demir ve Ata Sanayi’de genel temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Demir ve Ata Sanayi’de ruhsatsız bir şekilde işgal edilen ve evsel atıkların bulunduğu yaklaşık 30 adet depolama alanı, çok sayıda zabıta ekibi ve çevik kuvvet desteği ile Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı’ndan 30 işçi, 10 kamyon ve 3 kepçe ile kaldırıldı.

Kaçak yapıların kaldırılması çalışmalarına ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur; Demir, Ata, Büyük ve Yeni Sanayi Bölgelerinde bulunan işyerlerinin % 95’inin İvedik, Şaşmaz ve Ostim Sanayi Bölgelerine taşındığını belirterek, “Bu bölgelerde kalan boş veya yarı yıkılmış yapılarda, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kaçak olarak kullanılan 30 civarında evsel atık depolama yerleri bulunuyordu. Bu yerler de çevre ve görsel kirliliğe neden oluyordu” dedi.

Sonunur, bu yerlerle ilgili gelen yoğun şikayet ve bölge halkının yaşamsal alanlarında sağlık sorunları olabileceğini de göz önünde bulundurarak, sözkonusu alanların evsel atıklardan temizlenmesi için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Evsel atık depolama yerlerinin boşaltılması konusunda önce sözlü olarak uyarıda bulunulduğu, sonrasında ise bu depolama yerlerinin temizlenerek, evsel atıkların kamyonlara yüklenerek Mamak Çöplüğü’ne götürüldüğünü kaydeden Kemal Sonunur, denetim ve çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Zabıta Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarla Demir ve Ata Sanayi’nde evsel atık depolama yerleri temizlenerek, kamyonlara dolduruldu ve atıklar Mamak Çöplüğü’ne götürüldü.

Sonunur, söz konusu sanayi bölgelerindeki evsel atık temizleme çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.