Topbaş: “Yaptığımız her çalışma yerel yönetimlere örnek teşkil ediyor”

34-b

Marmara Belediyeler Birliği 2014 yılı Olağan 1. Genel Kurulu Toplantısı’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Burada yapmakta olduğumuz her çalışma, Türkiye’nin başka noktasındaki yerel yönetime örnek teşkil ettiğinin bilincindeyiz” dedi.

Grand Cevahir Otel’de düzenlenen toplantıya Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda belediye başkanı ve yardımcıları katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Kadir Topbaş, yerel yönetimlerin, ülkelerin gelişmesinde önemli ve etkin rol oynayan birimler olduğunu söyledi. Yerel yönetimleri yarı sivil toplum örgütleri olarak değerlendiren Topbaş, halka rağmen farklı bir adım atması mümkün olmayan yerel yönetimlerin, şefaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı ortaya koyduklarında ülkelerin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde yerele verilen önemi gözlediklerini aktaran Başkan Topbaş, yerel yönetimlerin ülkeleri geleceğe taşımada etkin rol oynadıklarını belirterek şunları söyledi: “Yerel yönetimler, demokratikleşme sürecinin kilit noktasında bulunmaktır. Farklı anlayışlara, kültürlere, inançlara eşit mesafede olarak, halkın yaşam alanlarını daha iyi hale getirmek, yaşamlarından mutluluk duyacakları seviyeye ulaştırmak ve kentin değerlerini kaybetmeden geleceğe yürümeadına önemli karar mekanizmalarıdır.”

“Yerel çıkarlar ön planda”

Birleşmiş Milletler’in (BM) kentlerin gelişmesiyle ilgili girdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Topbaş, kent yaşamanın daha kaliteli hale getirilmesi, yoksulluğun ortadan kaldırılması, kadın ve çocuk istismarının ortadan kaldırılması gibi mücadele kavramlarının ortaya konduğunu söyledi.

Başkan Topbaş, “Ülkemizin bir kıta özelliği gösteren yapısı itibarıyla sadece Marmara bölgemizin farklılıkları değil, burada yapmakta olduğumuz her çalışmanın, Türkiye’nin başka noktasında yerel yönetime örnek teşkil ettiğinin de bilincindeyiz. Birliğin çatısı altında bulunan belediyeler sistemi, diğer belediyelere göre çok daha farklı gelişmişlik göstermekte” diye konuştu.

Kent ve yerel diplomasinin çok önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, “Başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde, Atina belediye başkanı ile yaptığı yakın temaslı ilişki, Türkiye ile Yunanistan arasındaki buzları eritmesine ve yakınlaşmasına sebebiyet verdi” şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan seçimde tek aday olan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.