Gaysar’ın kitabını yazdılar

denizli-pamukkale-universitesi-acipayam-yesilyuva-kitabi-hazirlandi-hPamukkale Üniversitesi’nde(PAÜ) Doç. Dr. Turgut Tok başkanlığındaki 15 akademisyenin yazdığı “Yeşilyuva” kitabı basına tanıtıldı. Kitapta yıllarca ayakkabıcılığın merkezi olarak tanınan, büyükşehir düzenlemesiyle Acıpayam’ın bir mahallesine dönüşen ve Denizli yöresinde “Gaysar” ismiyle bilinen Yeşilyuva’nın dünü ve bugünü ele alınıyor.

15 akademisyenin bir araya gelerek hazırladığı kitabın tanıtımı için PAÜ Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Yeşilyuva’nın eski Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, Doç. Dr. Turgut Tok ve kitabı yazan akademisyenler katıldı.

Yeşilyuva’nın ayakkabıcılık mesleği ile Denizli’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Bağcı, “Pamukkale Üniversitesi olarak, Yeşilyuva’yıyarınlara nasıl taşıyabileceğimizi araştırdık ve yazdık.Akademik bakımdan inceledik. Bu kitabın hikayesiilk olarak 2001 yılının Ağustos ayında başladı. O tarihte Yeşilyuvalı kardeşlerime cumhuriyet döneminden önce Yeşilyuva’da 8 üniversite olduğunu bildirmiştik. Bu çok büyük bir yankı buldu. Bu kitapta emeği geçen tüm dostlarıma çok teşekkür ederim. Pamukkale Üniversitesi olarak böyle başarılı işlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

“TARİHE TANIKLIK EDEN BELGELER BU KİTAP’TA”
Pamukkale Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan kitabın tarihe tanıklık eden belgeleri de içerdiğini ve Yeşilyuva’nın geçmişinin bu belgelerle daha iyi açıklandığını belirten Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, şöyle konuştu:
“Bu kitap onlarca kişinin emeğinin geçtiği bir kitap. Böyle bir organizasyonda olmak bizi çok mutlu etti. Eski Başkanımız Ahmet Bakırtaş, Yeşilyuva’da güzel işler yaptı. Yeşilyuva’nın çehresini değiştirdi. Son olarak da bu kitabı hazırlatarak çalışmalarına son verdi. Kitabın önemini anlatmak için sizlere kitabın içinde yer alan önemli bir belgeyi okumak istiyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatından 4 gün önce 6 Kasım 1938 tarihinde Yeşilyuva Belediye Meclisi’ne gönderdiği telgraf. Telgrafta şu sözlere yer verilmiş: ‘Yeşilyuva belediye meclisinin ilk toplantısında bana gösterilen temiz duygulara teşekkür ederim.’ Acıpayam Belediye Başkanı olarak daha güzel bir Yeşilyuva için ve ayakkabıcılığı ile daha fazla bilinen bir Yeşilyuva içindaha çok çalışacağız ve Yeşilyuva’nın adını tüm dünyaya duyuracağız.”

“GELECEK NESİLLERE IŞIK TUTACAK”
Doç.Dr. Turgut Tok başkanlığında 15 akademisyenin hazırladığı kitabın gelecek nesillere ışık tutacağını belirten Yeşilyuva eski Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, “Doç.Dr. Turgut Tok hocamız ve Rektörümüz ile görüştük ve bir komisyon kuruldu. Öğretim üyesi arkadaşlarımız ile birlikte Yeşilyuva kitabını hazırladık. Özveri içinde çalışan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Yeşilyuva kitabımız sonraki nesillere ışık tutan bir kitap olacak” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.