Dünya, Koşamayanlar için Koşuyor!

“Dünya Koşamayanlar için Koşacak” sloganıyla hayata geçirilen “Wings for Life World Run” Türkiye ayağı Alanya’da başladı.

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak üzere dünyada 6 kıtada, 14 zaman diliminde, dört mevsimde ve 34 farklı parkurda aynı anda gerçekleştirilen “Wings for Life World Run” Türkiye ayağı Alanya ilçesi İskele Meydanı Şelale önünde başladı.

2 bin 300 kişinin katıldığı Alanya yarışının startını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu verdi.

Aralarında Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, milli sporcu Ahmet Arslan ve oyuncu Burcu Kara’nın da bulunduğu yarışa pek çok profesyonel ve amatör sporcu destek oldu. Sabit bir bitiş çizgisi bulunmayan “Wings For Life World Run”da koşu başladıktan yarım saat sonra da yakalama aracı yola çıktı.

Belediye Başkanı Yücel gazetecilere yaptığı açıklamada, gönüllülük esasına dayanan “Dünya Koşamayanlar için Koşacak” sloganıyla hayata geçirilen yarışın Alanya’da düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi. Yücel, aynı anda 6 kıtada ve 34 farklı parkurda başlayan bir yarışın Alanya’da yapılmasının kendileri için anlamlı olduğunu dile getirerek “Bu yarışmanın geleneksel hale gelmesini umuyorum. Gelecek yıllarda daha güzel ve daha etkin bir organizasyon için elimizden geleni de yapacağız” diye konuştu.

Wings for Life World Run Türkiye Sportif Direktörü Salih Münir Yaraş ise 34 ülkede koşulan yardım yarışının omurilik felçlilerine dikkat çekmek ve bilimsel araştırmalara fon sağlamak için yapıldığını belirtti. Alanya’daki 47 ülkeden 2 bin 300 kişinin katıldığı yarışta beklentiyi karşıladıklarını dile getiren Yaraş, “Yarışın espirisi ‘elim sende oyunu’, çocukluğumuzda oynadığımız bir oyun gibi. Burada da yakalan yarışçı elenecek . En son yakalanan erkek, kadın dünya şampiyonu olacak. Dünyayla aynı anda başladığı için de en son yakalanan erkek ve kadın dünya şampiyonu olacak” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.