İBB’den üniversitelere trafik laboratuvarı

İBB, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek üniversitelerde Trafik Laboratuvarları projesini hayata geçirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek üniversitelerde Trafik Laboratuvarları projesini hayata geçirdi. İlk etapta Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan merkezlerde öğretim üyeleri ve öğrenciler uygulamalı testler, araştırmalar, analizler yaparak trafik çözümleri ve projeler geliştiriyor. Açılan merkezler TKM ile koordineli olarak çalışarak, trafik uzmanı yetiştirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü, akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak trafiğin yönetildiği Trafik Kontrol Merkezi’nin (TKM) küçük ölçekli modellerini üniversitelerde hayata geçirdi. Pilot üniversiteler olan Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan TKM Laboratuvarları’nda trafik ile ilgili akademik çalışmalar, uygulamalı testler, sunumlar, seminerler, eğitimler gibi birçok faaliyet yürütülüyor.

ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET VERİYOR

Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen TKM Laboratuvarı’nda üniversitelerin araştırma görevlileri ve pek çok bölümden öğrenciler gönüllü olarak görev alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Kontrol Merkezi’nde eğitim alan gençler daha sonra laboratuvarlarda hizmet vermeye başlıyor. Trafik laboratuvarında analizler, trafik yönetimi, hata tespitleri, şerit yönetim sistemleri, gelişmiş teknolojiyle yol güvenliğinin sağlanması gibi pek çok alanda çalışmalar yapan üniversite öğrencileri geliştirdikleri uygulanabilir projeleri, çalışmaları, fikirleri raporlayıp ilgili birimlere iletiyor.

GENÇ BEYİNLER ARAŞTIRMA – GELİŞTİRME YAPIYOR

TKM Laboratuvarları ile üniversite öğrencilerinin trafik konusunda uygulanabilir çalışmalar yapabilmeleri sağlanırken trafik konusunda da uzman personel yetiştirilmesine katkıda bulunuluyor. İstanbul trafiği için akademik çalışmalarla çeşitli çözüm önerileri sunan gençler, mevcut sistemlerin araştırma, geliştirme ve iyileştirmelerini de yapıyor. Öğrenciler ayrıca her yıl hazırladıkları tezleri Trafik Laboratuvarı’nda hayata geçirme imkanı buluyor. Öğrenciler bu merkezlerde bir yandan uygulamalı eğitimler ile bilgilerini pekiştirirken diğer yandan da kamu çalışmalarına katkı sağlıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.