Yücel: Çıtayı daha da yükselteceğiz!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada ‘Herkes için Alanya’ projesinin sınırlarını genişleteceklerini ifade ederek ulaşımdaki hizmet altyapısını yenileyeceklerini bildirdi. Yücel, “Türkiye’de Engelsiz Turizm bayrağını taşıyan Alanya’da, Engelsiz Turizm çıtasını daha da yükselteceğiz” dedi.

Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesi ile bir mesaj yayımladı. Ülke nüfusunun yaklaşık % 12’sinin çeşitli engel gruplarındaki vatandaşlardan oluştuğunu belirten Yücel, “Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece onların değil, bizlerin de ortak sorunudur. Bu nedenle Alanya Belediyesi olarak gerektiğinde tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapıp engelli vatandaşların, sosyal yaşama dâhil olmalarının önündeki engelli kaldıracağız.” dedi. Alanya Belediyesi olarak engelli vatandaşlar için başlatılan ‘Herkes için Alanya’ projesinin sınırlarını merkezden en uzak mahallelere kadar ulaştırıp, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya, yaşam kalitelerini arttırmaya ve onları sosyal yaşama dâhil etmeyi amaçladıklarını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

‘ULAŞIM ALTYAPISINI GENİŞLETECEĞİZ’
“Asıl olan engelli vatandaşı belediyeye getirmek değil onların ayağına hizmet götürmektedir. Bu amaçla engelli vatandaşlarımızın hizmete erişimini kolaylaştırmak için şu an hizmet vermekte olan Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi çalışma prensiplerinde hizmet ağını genişletmeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza 21. yüzyıl standartlarına yakışan ulaşım altyapısı oluşturmanın inancı içerisindeyiz. Büyüyen Alanya’da ulaşım planı hazırlanırken engelli vatandaşlarımızın toplu taşımayı kullanırken ihtiyaç duyacağı altyapıyı oluşturmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Engelli vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için uzman personellerimiz eşliğinde spor yapabilmelerinin altyapısını oluşturacağız. Türkiye’de Engelsiz Turizm bayrağını taşıyan Alanya’da, Engelsiz Turizm çıtasını daha da yükselteceğiz.

‘HERKESİ ETKİNLİĞİE DAVET EDİYORUZ’
Bu ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan Engelsiz Sanat Atölyesi’nde, engelli birey ve yakınlarına günlük yaşamlarını sosyal amaçlı faaliyetlerle geçirmeleri amaç edinilerek ebru, çini, bakır levha tabloları, yağlı boya resim gibi çeşitli sanatsal faaliyetlerin eğitimleri başlayacaktır. Engelli birey ve yakınlarının yatkın oldukları herhangi bir sanatsal faaliyetteki becerileri temel alınarak, yaratıcı düşünebilme becerisi, el-göz koordinasyonunu geliştirici sanatsal etkinlikler ve başarabilme duygusunu oluşturabilecek faaliyetler yürütülecektir. Tüm vatandaşlarımızı Engelliler Haftası münasebetiyle hazırladığımız programlara katılmaya davet ediyoruz. Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikler, 12 Mayıs Pazartesi saat 15.00’da ‘Engelsiz Sanat, Engelsiz Hayat’ el sanatları sergisi başlayacak.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.