Yüreğimiz Yandı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma’da yaşanan üzücü olayın ardından ilçeye giderek olayın meydana geldiği maden ocağında yetkililerden bilgi aldı. Maden ocağından sağ olarak kurtulan işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Ergün, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine de başsağlığı temennisinde bulundu.

Yaşanan acı olayın üzüntüsünü derinden yaşadıklarını ifade eden Ergün, “Bugün sadece Manisa’nın değil Türkiye’nin yüreği yanıyor. Acımız çok büyük. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Soma’da yaşanan maden faciasının ardından programlarını iptal ederek ilçeye giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, üzücü olayın meydana geldiği maden ocağında yetkililerden bilgi aldı. Maden ocağında göçük altından çıkarılan işçilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Büyükşehir Başkanı Ergün, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine de başsağlığı diledi. Uzun süre maden ocağında kalan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yer altından çıkarılan işçilerin durumları hakkında sağlık ekipleri ve kurtarma ekiplerinden bilgi aldı. Tüm Türkiye’nin bugün yüreğinin yandığını ifade eden Ergün, “Yaşanan acının tarifi mümkün değil. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Acılı ailelerine sabır diliyorum. Halen göçük altında bulunan işçilerimizden iyi haber bekliyoruz” dedi.

Büyükşehrin Tüm Olanakları Seferber Edildi
Başkan Ergün, başta İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül’e olmak üzere, tüm büyükşehir belediyesi olanaklarının kullanılması talimatını verdi. İtfaiyeden ulaşım hizmetlerine kadar pek çok daire başkanlığına bağlı ekipler olayın yaşandığı bölgeye intikal ederken, ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye sürekli su ve ayran takviyesi yapıldığı belirtildi.