ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN SOMA’YA DESTEĞi SÜRÜYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MADEN FACİASININ YAŞANDIĞI SOMA’YA SICAK ÇORBA DAĞITIM ARAÇLARI İLE EKMEK, ÇOCUKLAR İÇİN CİPS VE 40 BİN ADET BARDAK SU GÖNDERDİ

-FACİANIN HEMEN ARDINDAN ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ SOMA’YA YÖNLENDİREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TALEP ÜZERİNE DÜN DE 4 CENAZE ARACINI SOMA’YA GÖNDERMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesine destek yardımları göndermeyi sürdürüyor.

corba_dagitimi-2.jpgBüyük bir felaketin yaşandığı ve ülkeyi yasa boğan Soma’ya, ilk olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’nın arama-kurtarma ekiplerini yönlendiren ve kurtarma çalışmalarına destek veren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de çorba, su ve ekmek yüklü araçlarını bölgeye gönderdi. Büyükşehir Belediyesi dün de talep üzerine 4 cenaze aracını Soma’ya sevk etmişti.

-SICAK ÇORBA ARAÇLARI DAĞITIMA BAŞLADI

Bölgede yoğun bir çalışma sürdüren arama kurtarma ekipleri, mahsur kalan madencilerin yakınları ve çok sayıda vatandaşa Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı araçlar sıcak çorba dağıtımına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası da Soma’da Şampiyon Ekmek dağıtarak destek sağlamaya çalışıyor. Ayrıca bölgede bekleyen binlerce madenci yakınına ve özellikle çocuklarına da Halkçerez dağıtımı yapılıyor. Halkekmek Soma’ya 10 bin adet şampiyon ekmek ve 10 bin adet Halkçerez gönderdi.

-ASKİ’DEN SU DESTEĞİ

Bu tür olayların ardından en büyük ihtiyaçlar arasında bulunan içme suyu için ASKİ destek veriyor. ASKİ Genel Müdürlüğü de, piyasaya sürdüğü bardak sularından 40 bin adet suyu bölgeye gönderdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.