Anamur Tarım ve Gıda Fuarı Düzenlenecek

anamur_18763Anamur, Anamur Belediyesi tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ve tanıtımı yapılan 8.Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’nin ardından şimdi de Tarım ve Gıda Fuarı’na hazırlanıyor.

Anamur Belediyesi’nce ilk kez düzenlenecek olan Tarım ve Gıda Fuarı’nın tarihi belli oldu. Fuar 13-16 Kasım tarihleri arasında Anamur Şehit Atanur Bal Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

Anamur Belediyesi’nce düzenlenecek olan Fuar tüm fuarlarda olduğu gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin izni ile düzenliyor. Fuarın planlamasını ve uygulamasını dünyaca ünlü fuarların gerçekleştiricisi CNR Holding (Forum Fuarcılık) yapacak. Anamur Belediyesi öncülüğünde yapılan planlamalar çerçevesinde Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO)’nın yanı sıra Anamur Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası ve Muz-Bir çalışmalara önemli destek sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da ilk kez gerçekleştirilecek olan Ulusal Tarım ve Gıda Fuarı’na tam destek verecek.

Organizasyon ile ilgili Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı A. Kerim Çilingir, CNR Fuarcılık Bölge Müdürü Mustafa Başar ve ilgililer katıldılar.

Toplantı sonrası konu ile ilgili açıklamalar da bulunan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu; ‘ Fuarın düzenlenmesi için desteğini esirgemeyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Şerafettin Aşut’a şükranlarımızı arz ediyoruz. Anamur için yapılan her hizmet için varız ve sonuna kadar destek olacağız, Belediyemizle birlikte olacağız’ dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de yaptığı konuşmada Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’nın tarım potansiyeline sahip Muz’un Başkenti Anamur’da gerçekleştirilmesinin bölge açısından da (Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Silifke, Mut) çok önemli olduğunu vurgulayarak diğer kurum ve STK’larla dayanışma ve işbirliği içerisinde fuara hazırlanılarak bölge ve ülke gündeminde yer alınacağını belirtti.

Toplantıda ayrıca 1.Tarım ve Gıda Fuarı hazırlık aşamasında koordinasyon merkezinin Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olmasına karar verildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.