BÜYÜKŞEHİR, 2014 YILINDA 100 KİLOMETRE OTO KORKULUK YAPACAK

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNİ DAHA DA ARTIRMAK AMACIYLA OTO KORKULUK YAPIMINA DEVAM EDİYOR

-BU KAPSAMDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BU YIL BAŞKENT YOLLARINDA 100 KİLOMETRE DAHA ‘A’ SINIFI OTO KORKULUK YAPIMI GERÇEKLEŞTİRECEK

Başkent’e çok sayıda yeni bulvarlar kazandırarak trafiği rahatlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda sürüş güvenliğini sağlama yönünde de çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla sorumluluk sahasındaki yollara oto korkuluk yapımını sürdürüyor.

Hızla gelişen Başkent’in modern bulvarlarına 2013 yılında 50 km “A” sınıfı oto korkuluk yerleştirerek sürüş güvenliğini de sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart seçimlerinin ardından sorumluluk sahasına yeni katılan ilçelere de hizmet götürmeyi sürdürüyor.

-HEDEF YOL GÜVENLİĞİ

Çalışmalarını aralıksız sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, Başkent yollarında uluslararası standartlarda, paslanmaz çelikten, can ve mal güvenliğini en iyi şekilde koruma olarak adlandırılan oto korkulukların 2014 yılı içinde 20 kilometresinin yapıldığına dikkat çekerek, “Bu yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bağlanan ilçelerle birlikte çalışmalar arttı. Geçtiğimiz yıl Ankara merkezde yeni açılan yollar dahil 50 kilometre oto korkuluk yapılmıştı. 2014’te Büyükşehir’e yeni bağlanan ilçelerle birlikte Ankara ilinde 100 kilometre oto korkuluk yapılmasını hedefliyoruz” diye konuştular.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkent’te eskiyen ve çürümeye yüz tutan oto korkuluklarının, paslanmaz çelikten ve uluslararası standartlarda yeni korkuluklarla da değiştirildiğini kaydettiler.

Başkent Ankara’nın modern, çağdaş ve estetik yollarıyla bütünlük sağlayacak şekilde yerleştirilen yeni korkuluklar, uzun ömürlü ve üst düzey güvenlik sağlamasının yanı sıra darbelere karşı da dayanıklı malzemeden oluşuyor.

-OTO KORKULUKLAR ÇARPMAYA DAYANIKLI

Yeni korkulukların güvenlik özelliklerine ilişkin de bilgi veren yetkililer, “Yeni yapılan oto korkuluklar, normal bir otomobilin 100 kilometre hızla ve 20 derecelik açıyla çarpmasına dayanabilmektedir” dediler. Sürücüler kadar yayaların da kaldırımlarda rahat ve güvenli yürüyüş yapabilmeleri için korkuluk yapımının Başkent’in dört bir tarafında sürdüğünü kaydeden yetkililer, “Korkuluklar, estetik ve modern görünümlü, temizliği kolay, uzun ömürlü, bakım-onarımı kolay ve güvenlik özellikleriyle Avrupa standartlarında imal ediliyor” diye konuştular.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.