Hizmet Alanı Genişleyen İtfaiye Eğitimlerini Artırdı

Yeni Büyükşehir Yasası ile 90 itfaiye merkezinde yaklaşık 900 personele ulaşan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, genişleyen hizmet alanına kaliteli hizmet vermek için İl Özel İdaresi ve belde belediyelerinden gelen yeni personele eğitim seminerleri düzenliyor.

Yeni yasanın ardından 90 itfaiye merkezinde yaklaşık 900 personelle hizmet vermeye başlayan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, daha hızlı ve daha kaliteli hizmet anlayışıyla yaptığı seminerde ilk olarak 90 yeni personeli eğitti.

Eğitimlerin sürekliliğinin sağlanarak personelin bilgi birikiminin güncellenmesi amacıyla gerçekleştirilen seminerde, devri yapılan personelin yanı sıra Konya Organize Sanayi Bölgesi, Karaman Organize Sanayi Bölgesi ve 47. Mühimmat Bölüğü Komutanlığı personeline de Temel İtfaiye Er Eğitimi verildi.

Sancak İtfaiye Merkezi ve İtfaiye Eğitim Parkı’nda verilen eğitimlerde araç ve malzeme bilgisi, yanma ve yangın bilgisi, arama kurtarma teknikleri ve araç sürüş teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin yanı sıra karşılaşılabilecek gerçek olaylarda ne tür müdahaleler yapılabileceği uygulamalı olarak anlatıldı.

Seminerin ardından sertifikalarını alan itfaiye erleri görevlerine başladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.