Hindi mi serçe mi?

14. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali için geri sayım başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın turizm kenti olduğu kadar kültür ve sanat kenti de olduğunu söyleyerek, Alanya tarihini ve kültürünü yakından tanımak isteyen herkesi Turizm ve Sanat Festivali’ne davet etti

Uyar: Koordinatör çare değil!
Koordinatörlük konusunda açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkanı Uyar, Alanya’nın merkez ile olarak kabul edilmesinin fiiliyatta mümkün olmadığını vurguladı ve “Bunun sıkıntılarını koordinatör atasalar da herkes yaşayacak” dedi.

MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu Alanya Koordinatörlüğü konusunda sessizliğini bozdu. Bir takım açıklamalar yapan Uyar, koordinatörlük konusu ile ilgili düşüncelerini, görüşlerini önümüzdeki günlerde daha net olarak açıklayacağını vurguladı. Büyükşehir Yasası’nda koordinatörlük diye bir birim ve görev tanımının olmadığını söyleyen Uyar, “Ak Parti uygulamaları ile hep ters bir şeyler yaptığı için bunun da ne olduğunu önümüzdeki günlerde görürüz. Ondan sonra bir şeyler söyleriz. Alanya’da halkın oyları ile seçilen bir belediye başkanı ve halkın oyları ile seçilen bir meclis var. Bu meclis Alanya’ya hizmet edecek” diye konuştu.

‘MEŞEYE OT DENMEZ’
Uyar, “Büyükşehir, Konyaaltı, Kepez, Muratpaşa’ya merkez ilçe diyebilir. Ancak Alanya’ya, Gazipaşa’ya merkez ilçe deseler bile muza çiçek, meşe ağacına ot denilmesi gibi bir şey olur. Merkez ilçe olarak kabul edilmesi fiiliyatta mümkün değil. Bunun sıkıntılarını koordinatör atasalar da, başka isimle başka birimler tahsis etseler de herkes yaşayacak” dedi. Alanya’da yerel yönetim anlamında halkın seçtiği başkanın Adem Murat Yücel olduğunu vurgulayan Uyar, bunun dışında Büyükşehir’in Kepez, Muratpaşa’da görevli birim amirleri ne ise Büyükşehir’in görev alanını ilgilendiren koordinatör gibi yetkililerin de o birim amirlerinden olduğunu söyledi. Uyar, bu görevlerinin ötesinde birim amirleri niteliğindeki koordinatörün her zamanki gibi belediye başkanının üzerinde olmayacağını vurguladı.

‘Hindi diye serçeyi verdiler!’

MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, koordinatörlük konusunda düşüncelerini aktarırken bir ilçe başkanı olarak değil Alanya’yı çok seven birisi olarak gelişmeleri üzülerek izlediğini aktardı. Ak Parti’nin icraatlarını eleştiren Uyar, “Ülkemizi ve Alanyamızı ne hallere düşürdük” diye konuşarak Büyükşehir Yasası’nı sindiremediklerini söyledi. Koordinatörlük ile ilgili Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in “Ben yetkilerimi iyi biliyorum” şeklindeki açıklamasının çok yerinde olduğunu söyleyen Uyar, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney’in görevinden istifa ederek koordinatörlüğe gelmesine ilişkin şöyle konuştu: “Hüseyin Güney, Alanya’da patron iken birim amiri oldu. Güney bunu neden kabul etti? Güney bunu kabul mü etti yoksa biri hazırladı mı? Bunu zaman gösterecek. Üstü kapalı altın bir tepkisinin içinde hindi diye serçeyi verdiler! Onunla alakalı kendi içlerinde söylenen söz aynen şöyle: Çukura koyduk, mermer kapağı kapattık, üstüne oturup sigarayı yaktık!”

Kırgız kalpağı taktı

MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar’a Kırgızistan’dan gelen Mirzabek isimli misafiri Kırgız kalpağı ve at kırbacı hediye etti. Hediyeye çok teşekkür eden Uyar, kalpağı takıp kırbacı eline alıp prova yaptı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.