PAKİSTANLI BÜROKRATLAR ANKARA’DA

-ULUSAL YÖNETİCİLİK KURSU KAPSAMINDA TÜRKİYE’YE GELEN PAKİSTANLI BÜROKRATLAR, HACI BAYRAM VELİ CAMİİ VE CİVARI İLE DİKMEN VADİSİ’Nİ GEZDİ

-HEYET BAŞKANI PAKİSTAN ULUSAL KAMU POLİTİKALARI GENEL MÜDÜRÜ AHMED YAR KHAN:

“RESTORASYON VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ KONUSUNDA ÖĞRENDİKLERİMİZ FAYDALI OLACAK”

“100. Ulusal Yöneticilik Kursu Programı” kapsamında Ankara’ya gelen Pakistanlı üst düzey bürokratlar, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek kurumun idari yapısı, görev ve sorumluluk alanları konusunda bilgi aldı.

BELTEK ve BELMEK kursları, toplu taşıma, imar, kentsel dönüşüm ve restorasyon konularında da görüş alışverişinde bulunan heyet üyeleri, Hacı Bayram Veli Camii ve civarı ile Dikmen Vadisi’ni gezdi.

Pakistan Ulusal Kamu Politikaları Genel Müdürü Ahmed Yar Khan başkanlığındaki konuk heyet, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nde Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal’ın Ankara’yı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini anlattığı sunuma katıldı. Sunumun ardından Kabasakal, konuk heyet adına Ahmet Yar Khan’a ziyaretin anısına çini bir porselen tabak hediye etti. Genel Müdür Khan da Kabasakal’a bir plaket takdim ederek kendilerine gösterilen yakınlığa teşekkür etti.

-HACI BAYRAM’I VE DİKMEN VADİSİ’Nİ GEZDİLER…

Pakistan Heyeti daha sonra Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı yetkililerinin ev sahipliğinde Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı’nı dolaştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Güvercin Sokak ve Hacı Bayram Veli Camii gezen bürokratlar, yetkililerden bilgi aldılar ve hatıra fotoğrafı çektiler.

Pakistanlı bürokratlar daha sonra golf araçları ile Dikmen Vadisi’ni dolaştılar.

-“ANKARA’DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

Heyet Başkanı, Pakistan Ulusal Kamu Politikaları Genel Müdürü Ahmed Yar Khan, “Biz de tıpkı Ankara gibi Pakistan’daki tarihi yerlerimizi korumak ve Dikmen Vadisi gibi modern projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Tarihi yerlerimiz dönüştürülürken, restore edilirken buradan öğrendiklerimizin faydalı olacağını düşünüyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.