Türkiye’nin En Büyük Çocuk Şenliği İlçelere Taşınıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü gerçekleştirilen son 1 aydır da kent merkezinde devam eden Türkiye’nin en büyük çocuk şenliği ilçelere de taşınıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ” Denizli’de ne varsa ilçelerimizde de o olacak demiştik. Çocuk Şenliğimizi ilçelerde de gerçekleştireceğiz. Denizli’deki yaşıtları gibi ilçelerdeki çocuklarımıza da unutamayacakları bir gün yaşatmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük Çocuk Şenliği’ni bu yıl 3. kez gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, etkinliğin kapsamını genişleterek Denizli’nin tüm ilçelerine de taşıyor. 1 aydır da kent merkezinde devam eden organizasyona kent merkezinde bu güne kadar 30 bin çocuk katılım gösterdi. İlçelerde yapılacak etkinliklerde ise bu sayının 60 bine ulaşması hedefleniyor.

Kent merkezinde Akkonak Dr.Samim Gök Sentetik Futbol Sahası’nda oluşturulan şenlik alanı bu kez ilçelerde kurulacak. İlçelerde yaşayan çocuklar da tıpkı Denizli’deki yaşıtları gibi özel oyun alanlarında animatörler eşliğinde doyasıya eğlenecek. Denizli’de düzenlenen şenliklere katılan ve çocukların eğlencesine ortak olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Osman Zolan, ” Denizli’de ne varsa ilçelerimizde de o olacak demiştik. Çocuk Şenliğimizi ilçelerde de gerçekleştireceğiz. Denizli’deki yaşıtları gibi ilçelerdeki çocuklarımıza da unutamayacakları bir gün yaşatacağız” dedi.

60 bin çocuk doyasıya eğlenecek
Başkan Zolan, bugüne kadar toplumun farklı kesimlerinin katılım gösterdiği birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini, 3 yıldır ise sadece çocukların yer aldığı bu büyük organizasyona imza attıklarını söyledi. Çocuklar ile vakit geçirmekten büyük keyif aldığını dile getiren Başkan Zolan, “Çocuklar bizim her şeyimiz. Çocuklarımız bu ülkenin ve Denizli’nin geleceği. Çocuklarımızı evlerinden dışarı çıkararak bilgisayarın başından kaldırdık. Sokakta ve alanlarda gerçek arkadaşlarıyla buluşturmak adına enerjilerini atmaları ve birçok geleneksel olarak görünen oyunlar oynamaları için bir araya getirdik. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve o enerjilerini ortaya çıkarsınlar istedik. Burada kendi aralarında arkadaşlıklarıyla ilgili de birçok güzellikler, ekip ruhu ve kaynaşma oluşsun ve çocuklarımız burada doyasıya eğlenerek baharın neşesini yaşasınlar arzusuyla Denizlimiz’de Türkiye’nin en büyük çocuk şenliğini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük çocuk şenliği unvanına sahip organizasyonu bu yıl kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelere de taşıdıklarını dile getiren Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün artık sadece Denizli merkezde değil, ilçelerimizde de çocuk şenliğimizi yapıyoruz. Nerede çocuk var bizim şenliğimiz orada olacak. Çocuklarımız başta da söylediğim gibi bizim her şeyimiz. Onlar bizim gözbebeğimiz. Çocuklarımız her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Çocuklarımıza doğruyu ve güzeli seçenek olarak sunmamız lazım. Biz de bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene tekrar bu şenliği başlattık. Her geçen yıl çocuk şenliğimizde oyunlarımızı artıyoruz. Artık çocuklarımızı sokakta gerçek arkadaşlarıyla buluşturma noktasında bir gayretimiz var. Çocuklarımıza baktığımızda neşeli ve mutlu görüyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.