ÖZDEMİR, TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NDE ALANYA’YI TEMSİL ETTİ

Tarihi Kentler Birliği Olağan Toplantısı’nda Alanya’yı temsil eden Belediye Meclis Üyesi Hasan Özdemir, Büyük Alanya sınırları içerisinde kalan tarihi dokunun gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılması için çalışacaklarını söyledi.

Tarihi Kentler Birliği yeni dönem başkanlık seçimi ve 2014 yılı 1. Olağan toplantısı İstanbul’da yapıldı. Samsun BŞB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkan seçildiği toplantıda Alanya’yı Belediye Meclis Üyesi Hasan Özdemir temsil etti.

Alanya’nın bir turizm kenti olduğu kadar zengin tarihi ve sahip olduğu kültürel değerleriyle de ön plana çıkan bir ilçe olduğunu belirten Belediye Meclis Üyesi Özdemir, Alanya’nın yeni yasayla birlikte büyüyen sınırları içerisinde yer alan tarihi dokuların korunması, turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması için belediye olarak ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Alanya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girme yolculuğunda bugüne kadar yapılan çalışmaların takipçisi olacaklarının da altını çizen Özdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Belediye eski Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde başlatılan UNESCO ile ilgili çalışmaların devamlılığını sağlayacağız. Yeşilöz’den Alara Çayı’na kadar olan bölgede bulunan tarihi yapıların restorasyon çalışmalarını Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde en az külfetle, değişik kaynaklar sağlayarak turizme kazandırmayı düşünüyoruz. Büyük Alanya’nın tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak için yapılacak çalışmalara ilçemizde faaliyet gösteren oda ve derneklerden de destek bekliyoruz. Biz belediye olarak bu çalışmalara öncülük yapmaya hazırız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.