Ankara seçiminde kritik gelişme

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın seçim sonuçları ile ilgili yaptığı bireysel başvuru dosyasında Yüksek Seçim Kurulu’ndan Ankara itirazları ile ilgili olarak verilen kararların gerekçelerini istedi.

Yavaş’ın, AKP’nin adayı Melih Gökçek’in kıl payı farkla kazandığı seçimde sonucu etkileyecek usulsüzlükler yapıldığı iddiasına ilişkin yaptığı başvuruyu değerlendiren AYM, YSK’dan Yavaş’ın yaptığı itirazların reddine ilişkin gerekçeli kararların istenmesine karar verdi. YSK’nın Anayasa Mahkemesi’ne talep ettiği gerekçeli kararları teslim ettiği öğrenilirken Mansur Yavaş da AYM’ye bir ek dilekçe verdi. AYM’nin başvuruyu inceledikten sonra öncelikle başvurunun esasını görüşüp görüşmeyeceği konusunda, yani “kabul edilebilirlik” konusunda bir karar vereceği ve YSK’nın kesinleşen kararlarına karşı AYM’ye başvuru hakkı olup olmadığını tartışması bekleniyor.

Kılıç’ın katılma yetkisi yok

Bu arada bazı haberlerde Haşim Kılıç’ın, Mansur Yavaş’ın yaptığı bireysel başvuruya ilişkin yapacağı toplantıya katılmama kararı aldığı belirtilirken AYM kaynakları, Başkan Kılıç’ın Yavaş’ın başvurusu ile ilgili kararı verecek olan bölüm toplantılarına katılma yetkisinin zaten olmadığını, bölümlere iki başkanvekilinin başkanlık ettiğine dikkat çekti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.