YAŞLI EVLERİNE BAHAR TEMİZLİĞİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, YAZA DOĞRU DAHA BİR ÖZEN GÖSTERDİKLERİ TEMİZLİK HİZMETİ İLE YAŞLILARIN EVLERİNİ SİLİP SÜPÜRÜP, ÇİÇEK GİBİ YAPIYOR

-YAŞLILARA HİZMET MERKEZİ ÜYELERİNE TÜM BİR YIL BOYUNCA VERİLEN ÜCRETSİZ EV TEMİZLİĞİ, EV İÇİ TAMİRAT VE BOYA BADANA HİZMETİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN PROJELERİ ARASINDA YER ALIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşların konutlarında bahar temizliği yaparak, mis gibi çiçek kokusunu evlere taşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın yıl boyunca verdiği “Evde temizlik hizmeti” yaza doğru daha çok ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi Yaşlılara Hizmet Merkezi üyeleri arasından yılda ortalama 17 bin kişi evde bakım ve temizlik yardımı alıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaza doğru daha bir özen gösterdikleri temizlik hizmeti ile yaşlıların evlerini silip süpürüp, çiçek gibi yapıyor. Yaşlılara Hizmet Merkezi üyelerine tüm bir yıl boyunca verilen ücretsiz ev temizliği, ev içi tamirat ve boya badana hizmeti, Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projeleri arasında yer alıyor.

-39 BİN ÜYEYE A’DAN Z’YE DESTEK
yasli_temzilik1.jpgEv ortamında yaşlıyı desteklemek ve yaşlının toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesini sağlamak amacıyla açılan Yaşlılara Hizmet Merkezi, 5 Eylül 1994 tarihinden bu yana üye kabulü yapıyor.

Merkezin hizmetlerinden; sosyo-ekonomik düzeyi gözetilmeksizin Ankara’da yaşayan 60 üzeri yaş grubundaki bireyler yararlanıyor.
Kent genelinde 39 bine yakın üyesi bulunan Merkezin büyük ilgi gören hizmetleri arasında ise ilk sırada evlere yapılan temizlik yer alıyor.

Evinde yalnız veya eşiyle birlikte yaşayan, günlük hayatta rutin işlerini yapmakta zorlanan merkez üyelerinin evleri, ayda en az bir kez, 3 veya 5 kişiden oluşan ekipler tarafından, itinayla temizleniyor. Her gün ortalama 120 eve temizlik hizmeti veren ekipler, yerleri süpürüp siliyor, toz alıyor, cam, halı, kapı ve çerçeveleri temizliyor, mutfak, tuvalet ve banyo temizliği yapıyor, balkonları yıkıyor.

Kişisel bakımını yapmakta zorlanan yaşlı bireylerin 15 günde bir temizliğini de yapan ekipler, haftada bir gün de 3 çeşit yemekle evlere destek sunuyor.

Hizmet Merkezi’nin diğer olanakları arasında “sosyal faaliyetler, psikolojik destek, sağlık, rehberlik, refakat ve danışmanlık, yaz kampı, gezi, eğlence, piknik, acil yardım ve yaşlı serbest kartı” gibi uygulamalar yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Planet ve Pursaklar yaşam merkezlerinde yer alan Yaşlılar Lokali ile Cinnah Caddesi’ndeki Yaşlılar Bilgi Erişim Merkezi de binlerce üyeye hizmet veriyor.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen Ankara ili sınırları içinde ikamet eden, eşiyle veya yalnız yaşayan, 60 yaş ve üzeri yaştaki her birey merkeze şahsen veya birinci dereceden akrabaları aracılığıyla kimlik fotokopileri ile başvurabiliyorlar.

Adres:
Bardacık Sokak
No: 21 Küçükesat/ANKARA
Tel: 419 03 03 – 419 80 24 – 417 06 06

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.