BELEDİYENİN BORCU BAŞKANIN UYKUSUNU KAÇIRDI

mut-2Mersin’in MHP’li Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, belediyenin geçen dönemden borcundan dolayı uykularının kaçtığını belirterek, “Belediyeye Allah’ın günü bir alacaklı geliyor. Artık belediyenin kapısından girenin, şekline, kravatına ve çantasına dikkat eder oldum. İnanın psikolojik olarak dengeyi yitirmek üzereyim” dedi.

Başkan Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında 1 Haziran itibariyle sözleşmesi sona eren 240 şirket çalışanının işine son vermek zorunda kalacaklarını söyledi. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Yılmaz, önceki dönem belediye başkanının, belediyenin kapasitesinin çok üzerinde işçi alımı yaptığını iddia etti. Kurumsal yapıyı korumak için sözleşmesi sona erenlerin işlerine son vermek zorunda kaldıklarını anlatan Yılmaz, sözlerin şöyle devam etti:
“Geçmişte yapılmış hatanın bedeli bize mal ediliyor. Elimizi attığımız her işten bir sıkıntı çıkıyor. Mut Belediyesi’nin işçi kapasitesi nedir diye Erdemli, Silifke ve Gülnar belediyelerine sorduğumuz zaman, Mut Belediyesi’nin çalıştırabileceği işçi sayısı 60 ile 70 arası belki de 80 ama 240 kişiyle baş başa kalınca, çarkı döndüremiyoruz. Bunların tamamı çıkacak ve tekrar 40 ile 50 şirket elemanı ile yola devam etmek istiyoruz. 54 kişi de resmi işçi, toplamda 104 personel ile belediyenin çarkını döndürmeye çalışacağız.”

Geçmişte yapılmış olan hatanın kendi başlarında patladığını ifade eden Yılmaz, “Şimdi çıkacak işçiler üzerinden duygu sömürüsü yapılıyor. Bizi, 240 insanın ekmeğinden ediyormuş gibi göstermek üzücü bir nokta. Bunun hatası geçmişteki başkana ait. Kapasitenin üzerinde işçi alınmış. Açıkçası geçmiş dönemin hatasını biz çekiyoruz. Yeni işe alınacak kişilerde siyaset gözetmeyeceğiz. Ama bende ekibimi kurmak zorundayım. Çalışanların içinde ahlaklı düzgün ve kaliteli insanlar var. Bizim anlayışımızda sen otur sen çık demek yok. Siyaset yapmadan işini düzgün yapan insanlarla çalışacağız. Aynı zamanda çalışacağımız işçi çok yönlü olacak. Yani elinden her iş gelecek personelle çalışmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Önceliklerinin belediyenin malını mülkünü çaldırmamak olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “2 aylık belediye başkanıyım. Belediyenin geçen dönem borcundan dolayı geceleri uykum kaçıyor. Belediyeye Allah’ın günü bir alacaklı geliyor. Artık belediyenin kapısından girenin, şekline, kravatına ve çantasına dikkat eder oldum. İnanın psikolojik olarak dengeyi yitirmek üzereyim. Günlük eski borçlardan dolayı belediyeye icra geliyor. Küçük rakamları peşin ödüyoruz. Büyük rakamları ise taksite bağlıyoruz. Örneğin İzmir’de bulunan bir şirketten 10 bin TL’ye sinek ilaçlama makinası alınmış. Gününde ödeme yapılmadığından dolayı, icraya verilmiş. Bu borç 40 bin TL’ye yükselmiş. Bu şirket 3 senedir neredeydi, bu belediye neredeydi? Yazık günah değil mi?” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.