Seferihisar Belediyesi’nde “güneş enerjisi” dönemi

Sakin şehir Seferihisar’da belediye hizmet binasında kullanılmak üzere güneş enerjisinden elektrik üretilecek
İZMİR (AA) – Sakin şehir Seferihisar’da belediye hizmet binasında kullanılmak üzere güneş enerjisinden elektrik üretilecek.

İlçe Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) alınan 880 bin liralık hibeyle pazar yeri çatısı üzerine kurulan güç santralinin, yılda ortalama 310 bin kWh enerji üreteceğini belirtti.

Belediyenin ısıtması, soğutması ve aydınlatılması güneş enerjisiyle sağlanacağını kaydeden Soyer, üyesi oldukları uluslararası Cittaslow-Sakin Şehir’in en önemli kriterlerinden biri olan yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanımı konusunda çok önemli bir projeyi tamamladıklarını kaydetti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlığına değinen Soyer, “Biz kentimizde yılın 300 günü güneş alıyoruz ama güneşi bizim kadar almayan Avrupa kentlerinin faydalandığı gibi bu enerjiden faydalanamıyoruz” dedi.

İZKA tarafından açılan Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı’na başvurduklarını anlatan Soyer, şöyle devam etti:

“Projemiz kabul edildi. Bu projeyle yenilenebilir enerji kaynakları ile lisanssız elektrik üretimine yönelik 200 kW’lık yatırım gerçekleştirdik. Bu sayede 180 bin kg CO2 salınımını da engellemiş olacağız. Seferihisar’da yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak Sakin Şehir kriterlerine uygun yatırımlar gerçekleştirmeyi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bu sayede hem temiz enerji kullanacağız hem de yılda 125 Bin lira tasarruf edeceğiz.”

Tunç Soyer, güneş enerjisinden elde edilecek elektrikle önce cadde ve parkların aydınlatmasını sağlayacaklarını aktardı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.