BAŞKENT YOLLARININ DİLİ “LED” EKRANLAR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ANKARA’DAKİ CADDE VE BULVARLARA YERLEŞTİRDİĞİ LEDLİ BİLGİLENDİRME EKRANLARIYLA YİNE ÖNCÜ BİR HİZMETE İMZA ATIYOR

-SÜRÜCÜLERE YOĞUNLUK BİLGİSİ, YOL ÇALIŞMALARI VE TRAFİK KAZALARI GİBİ PEKÇOK BİLGİNİN VERİLDİĞİ DEV EKRANLAR ANKARA YOLLARI’NIN DİLİ OLUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, cadde ve bulvarlara yerleştirdiği Ledli Bilgilendirme ekranlarıyla yine öncü bir hizmete imza atıyor.

Sürücülere; yoğunluk bilgisi, özel gün kutlamaları, yol çalışmaları ve trafik kazaları gibi pek çok bilginin verildiği dev ekranlar, Ankara yollarının dili oluyor.

Başkent’in dört bir tarafındaki modern ve estetik yollarında toplam 48 adet ekran yapımına devam edildiğini kaydeden

yetkililer, “32 tanesi yerlerine konuldu ve bunlardan 24 tanesi de hizmet vermeye başladı” dediler.

-AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ

Teknolojik son yenilikleri yakından takip ederek, Başkent Ankara’da her alanda öncü çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konusunda sürdürdüğü çalışmalarla Ankaralıları yepyeni ve modern sistemlerle tanıştırıyor.

Bilişim ve teknolojik gelişmelerin şehre uygulanması ve maksimum verimliliğin sağlanması açısından “Akıllı Kent” deyince akla ilk gelen şehirler arasında yerini alan Ankara, sürücü güvenliği ve sürüş rahatlığı için örnek bir çalışma gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Ankara’nın dört bir tarafında yapımını sürdürdüğü modern ve kaliteli yollarına son teknoloji akıllı ulaşım sistemlerinden olan Ledli Bilgilendirme Ekranları yerleştiriyor.

-TOPLAM 48 ADET DEV EKRAN

Ankara Bulvarı ve Kuzey Ankara Isıtmalı Yolu’nda hizmete giren 14 adet ekranın yanı sıra Atatürk Bulvarı başta olmak üzere Eskişehir, Konya, Samsun, İstanbul, Esenboğa, Turan Güneş, Malazgirt 1071 ve Anadolu Bulvarlarında toplam 34 adet ekranın daha yerleştirilmesi ve hizmete girmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla birlikte Ankaralı sürücülere birçok bilgiyi bu ekranlar sayesinde verebilecek.

Yol güzergâhlarının yoğunluk bilgisinden Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına, özel gün kutlamalarından, yollardaki çalışmalara, kazalardan, internet üzerinden yol takibine kadar pek çok bilginin aktarılacağı ekranlara ilişkin bilgi veren Fen İşleri Daire Başkan Vedat Üçpınar, “Bu çalışma sayesinde güvenli bir sürüş keyfi ve kolaylığı ile en verimli trafik akışını sağlamış olacağız” dedi.

İlk olarak Kuzey Ankara Isıtmalı Yol Projesi kapsamında 8 adet Ledli Bilgilendirme Ekranı yapıldığını, çalışmanın özellikle sürücüler tarafından çok beğenilmesi üzerine Ankara Bulvarı’na da 6 adet yeni ekran yerleştirildiğini ifade eden Üçpınar, şunları söyledi:

“Atatürk Bulvarı’nın Sıhhiye, Kurtuluş, Tandoğan ve Çankaya’dan Kızılay’a geliş istikametlerine toplam 4 tane yerleştirdiğimiz dev ekranlardan Eskişehir, İstanbul, Konya, Samsun, Esenboğa, Turan Güneş, Anadolu ve Malazgirt 1071 (ODTÜ) Bulvarlarına da değişik sayılarda yapıyoruz. Şu anda 48 adet levhamızın 32 adedi yerlerine konuldu ve 24 adedi trafik yönetimine hizmet vermeye başladı.”

-YOLLARIN DİLİ OLACAK

Proje kapsamında araç sayım cihazları ve kamera sistemlerinin de bu ekranlara monte edilerek, cihazın bulunduğu noktadaki trafik yoğunluğu, araç sayısı gibi verileri toplayarak, trafik düzenlemesi için planlama yapılabileceğini de anlatan Vedat Üçpınar, “Ayrıca ekranların bulunduğu yol güzergahlarındaki kameralar ile web sitesinde yayın yapılabilecek, yollardaki trafik durumunu vatandaşlar internet üzerinden izleyebilecekler. Ayrıca merkezdeki operatörler ile takip edilerek yol durumu hakkındaki bilgiler Ledli Bilgilendirme Ekranları vasıtası ile sürücülere de aktarılacak” dedi.

Trafik yoğunluğunun ekranlardaki yön güzergahlarındaki renklere göre ifade edileceğini de anlatan Üçpınar, “Yeşil trafiğin akıcı, Turuncu trafiğin yoğun, Kırmızı trafiğin çok yoğun olduğunu sembolize etmektedir” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.