Melih Gökçek yolun asfaltını yarım bıraktı

Seçimi MHP kazanınca ilçedeki yolun asfaltı yarım bırakıldı

Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde tekrarlanan seçimleri MHP adayı Mustafa Karakaya kazandı. Seçim öncesinde ilçede asfaltlama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, AKP adayı Ali Çapçı’nın seçimi kaybetmesi üzerine ekiplerini geri çağırdı. Böylece Gürpınar Mahallesi ile Şabanözü arasındaki 5 kilometrelik yolun 3 kilometresi asfaltlanmadan yarım kaldı. Ayrıca Şabanözü ile Gümerdiğin Mahallesi arasındaki 4 kilometrelik stabilize yolun düzeltme çalışması da eksik bırakıldı. Gümerdiğin sakinleri çamurlu yolda yolculuk yapmaya devam edecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçeyi seçim öncesi ziyaret ederek, asfaltlamayı seçim sonrası da sürdüreceği sözünü vermişti. AKP Çankırı Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, Facebook’ta asfalt çalışmalarını durdurduklarını açıkladı ve ”Bunu Şabanözü hak etti. Bi 5 yıl artık hizmete susarsınız, pişmanlık fayda etmez Şabanözü….!!!” diye yazdı.

Şabanözü Belediye Başkanlığı’na seçilen Mustafa Karakaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi asfaltlama ekiplerinin işi yarım bırakıp gittiğini öğrenince çok şaşırdığını söyledi. “Ekipler, araçlarını TIR’lara yükleyip gitti. Bir Büyükşehir Belediye başkanının 5 kilometrelik yolun yarısını yapıp, yarısı bırakıp gideceğini düşünmek istemiyorum. Melih Başkan’ın Çankırılılara bunu yapacağını tahmin etmiyordum.” diye konuştu.

Gökçek’in seçimden önce ilçeye 30 metre kare parke taş döşeme sözü verdiğini hatırlatan Karakaya, bu sözün de tutulmadığını ifade etti.

Çankırı MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır’da olayı doğrulayarak, bu duruma tepki gösterdi. Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde personel ve AKP Çankırı İl Gençlik Kolları’nda Başkan yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olduğu belirtilen Hüseyin Kılıç’ın Facebook’tan paylaştığı “Şabanözü İlçemizdeki Secimi Kaybettik Şabanözü İlçemize Bol Hizmetsiz 5 Yıl Diliyorum Pişmanlık Fayda Etmez Şabanözü….!!!”, ve ”Bunu Şabanözü hak etti. Bi 5 yıl artık hizmete susarsınız, pişmanlık fayda etmez Şabanözü….!!!” mesajlarını daha sonra sildiği gözlendi.

SEÇİMLERDEN SONRA ASFALTI BİTİRME SÖZÜ VERMİŞTİ

30 Mart yerel seçimlerinde AKP adayı Ali Çapçı, 4 oy farkla kazandığı seçim, MHP’li aday Mustafa Karakaya’nın itirazı sonucu İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. İkinci seçim öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçede miting yaparak, AKP Ali Çapçı’ya oy istedi. İlçeyi ziyaretinde, Gürpınar Mahallesi’nde asfaltlama çalışmasının, Yeşilöz Mahallesi’nde ise düzeltme çalışmasının başladığını söyleyen Gökçek, seçimlerden sonra da asfalt çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağı sözünü vermişti. Ekipler, Şabanözü Belediyesi’nin önündeki caddeyi ve ilçenin bazı caddelerini asfaltladı. 1 Haziran’da tekrar yapılan seçimde kazanan MHP aday Mustafa Karakaya oldu. MHP adayının kazanması üzerine gece saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi, asfalt ekibini geri çağırdı. Belediye personeli asfalt kamyonları ve diğer araçları toplayıp, Başkent’e döndü. Yolun asfaltlama çalışması yarım kaldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.