İmamoğlu Belediye Başkanı Adamhasan’dan İddialara Cevap

İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, son günlerde İmamoğlu ile ilgili yalan yanlış haberlere cevap verdi.

İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, son günlerde medyada yer alan asılsız haberlere cevap vererek, ‘’Yerel seçimlerde % 55,70 oy alarak Belediye Başkanı oldum. 10.000 oy aldığımız seçimde en yakın siyasi rakibimiz Ak Parti adayı 6.110 oy aldı. Seçimlerdeki bu başarımızı hazmedemeyenler, sürekli olarak medyaya yalan yanlış haberleri servis etmektedir. Kendilerine siyaseten mağlup olduklarını artık kabullenmelerini tavsiye ederim. ‘’ dedi.

YEREL SEÇİM ÖNCESİNDE İŞ SÖZÜ VERMEDİM

İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, iş sözü verdiği yönündeki iddialara cevap vererek, ‘’Siyasi rakibimiz Ak Parti adayı Kadir Altunköse ve İlçemize gelen İki Bakan, İmamoğlu’na yeni hizmetlerin getirileceğini anlatırken binlerce kişiye iş imkanı açılacağını söylemişlerdi. Hatta bunlar, halkın arasında 400 kadro geldiği yalanını bile söylemişlerdi. Buna karşılık biz hiç kimseye iş sözü vermedik. Hiçbir belediye başkanı seçim meydanlarında ‘Size iş sözü verdim mi?’ diye sormaz. Ben sordum. Halkımızda hep bir ağızdan ‘hayır’ cevabı vermişti. Aynı soruyu siyasi rakibimin mahallesindeki bir etkinlikte yaptığım konuşmada yine sordum. Aynı cevabı aldım. Hal böyle iken siyasi rakiplerimizin ‘herkese iş sözü verdiler’’ yalanını temcit pilavı gibi medyaya servis etmesini manidar buluyorum. ‘’ dedi.

Medyaya sitem eden Başkan Adamhasan, ‘’Seçimlerde fark yiyerek mağlup olmuş eski belediye başkanının uydurduğu yalanları haber yapan gazeteci arkadaşlar, seçim öncesinde İmamoğlu’na gelip siyasi mitinglerimizi hiç izlemediler. Benim ağzımdan iş sözü verdiğime dair hiçbir söz duymadılar. Başkalarının yalanlarını hala nasıl haber yapabiliyorsunuz? Bu yalan üzerinden sürekli olarak köşe yazısı yazanların amacı nedir? Yalancının şahitliğini yapmak mıdır? Bu yaptığınıza gazetecilik mi diyorsunuz?’’ diye sordu.

KARDEŞİMİN DARP EDİLDİĞİ YALANINI SÖYLEYENLER MÜFTERİDİR

İftiracıları söylediklerini ispatlamaya çağıran Başkan Adamhasan, ‘’Belediye binasının basılıp camların kırıldığını ve kardeşimin darp edildiğini söyleyenler ve yazanlar, bu iddialarını ispatlamakla yükümlüdürler. Kim kardeşime vurmuş? Böyle bir kişi ortada yok. Haydi çıksın da ben böyle yaptım desin. Diyemezler. Çünkü belediyemizde cam kırılmadı, kardeşim darp edilmedi. Bu yalan üzerinden siyaset yapanlar ve bunu defalarca yazanlar, bu iddialarını ispatlayamazlarsa müfteridirler, yalancıdırlar ve namerttirler. ’’ dedi.

MÜFETTİŞİN İDARİ TEFTİŞ İÇİN GELDİĞİNİ BİLMEYEN ALTUNKÖSE

Kadir Altunköse balonlarından birisine daha cevap veren Başkan Adamhasan, ‘’Seçimlerde mağlup olan Ak Parti adayı eski belediye başkanı Kadir Altunköse, İmamoğlu Belediyesi’ne gelen müfettişin sadece idari teftiş için geldiğini bile bilmiyor. On yıl belediye başkanlığı yapan bir zatın cahilce davranması ve yalanlarını medyaya üfürüp servis etmesi manidardır.’’ dedi.

ALTUNKÖSE’NİN USULSÜZLÜKLERİNE AYRI MÜFETTİŞ GELECEK

Usulsüzlükler için ayrı müfettiş geleceğini söyleyen Başkan Adamhasan, ‘’Ak Parti adayı eski belediye başkanı Kadir Altunköse’nin döneminde, belediyenin işlettiği fırına ait un ve ekmek mayası faturaları olmasına rağmen ekmek satışlarının parası belediye kasasına girmemiştir. Seçimleri kaybedinceye kadar bu fırında ekmek üretilmesine rağmen satılan ekmeklerin parasının nereye gittiğinin hesabını elbette verecekler. Ayrıca başka alımlara ait faturaların alt evraklarının olmadığı yani doğrudan temin işlem evraklarının olmadığı tespit edilmiştir. Bu usulsüz işler için müfettiş istedik. Bu konular için ayrıca müfettiş gelecek. Eski belediye başkanının ‘’elinde belgesi bulunan müfettişe versin’’ demesi beyhude laflardır. Belediyemizin kayıtları yeterli belgelerle doludur. Kanunda belirtilen hüküm ne ise herkes buna razı olmak zorundadır. ‘’ dedi.

45 YILLIK BELEDİYE BORCUNA YAKIN ALTUNKÖSE BORÇ YAPTI

Belediyeyi borç batağına sokan Altunköse’ye cevap veren Başkan Adamhasan, ‘’Elli yıllık belediye tarihimizde 45 yılda yapılan borca yakın borç yapan eski belediye başkanı Kadir Altunköse, İmamoğlu esnafına borcunun olmadığına dair yazılar yazdırması iz azdırmaktan başka bir şey değildir. Altunköse’nin İmamoğlu esnafına dört yıldır, beş yıldır ödemediği borçları, belediyeyi teslim aldıktan sonra biz ödedik. Halada ödemeye devam ediyoruz. İmamoğlu esnafı Altunköse’nin yönettiği belediye ile iş yapmak istemiyordu. Çünkü borcuna sadık bir başkan yoktu. Şimdi öyle değil. Biz gelince aldığı mal ya da hizmeti ödeyen bir belediye olarak, Altunköse dönemindeki kötü imajı yıktık. ‘’ dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.