YENİ BAHÇIVANLARIN SERTİFİKASI BAŞKAN GÖKÇEK’TEN

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAHÇIVANLIK KURSUNU TAMAMLAYAN 475 KİŞİYE SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

-BAŞKAN GÖKÇEK:

-“ESKİ İSMİ ‘BOZKIR ANKARA’ OLAN ANKARA ELHAMDÜLİLLAH ‘YEŞİL ANKARA’ OLDU”

-“2013’TE AĞAÇLANDIRMA REKORU KIRDIK”

-“ANKARA’NIN 9. REKREASYON ALANI OLAN ‘KUZEY YILDIZI’NI GELECEK HAFTA AÇIYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu”nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikalarını dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra eski bakanlardan İmren Aykut, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile kursiyerler katıldı.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Gökçek, kursiyerlerin “Dünya Çevre Günü”nü kutladı.

Sertifika dağıtım törenini kapalı bir mekanda yapmak istemediklerini ancak yağışlar nedeniyle zorunlu olarak salonda yapmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Gökçek, “Son yağmurlardan sonra bakıyorum yeşil, Ankara’da çok ciddi anlamda coştu. Özellikle bazı parklara gittiğimizde yeşilin her tonunu rahatlıkla görebilmek mümkün. Ankara gün geçtikçe daha yeşil hale geliyor” dedi.

-“BOZKIR ANKARA” OLDU “YEŞİL ANKARA”…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Ankara’da kişi başına 2 metre kare yeşil alan düştüğünü hatırlatan Başkan Gökçek, “Aradan 20 sene geçti, 20 senede 2 metrekarelik yeşil alanı 19.5 metre kareye çıkarttık. Ama aslında bu dönem içerisinde nüfusumuz da tam iki kat arttı. Yani nüfus sabit kalsaydı 39 metrekareyi yakalamıştık. Bu bir anlamda şu demek; Cumhuriyet tarihinin 71 yıllık süresinde Bozkır Ankara’nın 2 metrekarelik yeşil alanı kadar yeşil alanı her sene ilave etmişiz Ankara’ya… Ankara, eski ismi Bozkır Ankara iken oldu elhamdülillah Yeşil Ankara… Ve yeşil Ankara’da da aynı mücadeleyi devam ettiriyoruz. Allah nasip ederse bu dönemin içerisinde de aynı şekilde 20’lerin üzerine çıkacak tarzda ciddi bir mücadelenin içerisinde olacağız” diye konuştu.

-“2013’TE AĞAÇLANDIRMA REKORU KIRDIK”

2013 yılında ağaçlandırma faaliyetlerinde bir rekora imza attıklarını kaydeden Başkan Gökçek, ana bulvarların orta kısmı için Almanya’dan ve İtalya’dan getirmiş oldukları ağaçların Ankara’ya ayrı bir renk kattığını kaydetti.

“Ankara’daki bu ağaç kalitesini ancak Fransa’da Şanzelize’de görebiliyorsunuz. O açıdan Ankara’nın çehresinin değiştiğine inanıyorum, bundan sonra da Allah nasip ederse aynı şekilde mücadelemize devam edeceğiz” diye konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, ODTÜ Bulvarı’nda yaşanan olaylara da açıklık getirdi:

“Bu dönem içerisinde bazı lüzumsuz mücadeleler yaşadık. Mesela ODTÜ’nün yanında 1071 Malazgirt Bulvarı’nı açmak istediğimizde orada çoğu çalı grubu 600 civarında tabiri caizse ekonomik ömrünü doldurmuş olan ağaçları kaldırıp yerine 10 binlerce ağaç ve çalı grubu dikmemize rağmen sanki orada bir katliam oluyormuş gibi bir intiba uyandırıldı. Yani ağacı bizimki kadar Türkiye’de başka seven ikinci, üçüncü bir -dikim açısından kastediyorum- başka bir vilayet yokken, orada biz haksız tenkitlere uğradık, ama Allah’a hamdolsun bittikten sonra tenkit edenler de öyle zannediyorum, yanlış tenkit içinde olduklarını çok net olarak gördüler.”

-“SİZ DE BİZİM ORDUMUZA DAHİL OLDUNUZ…”

Bahçıvanlık kursunu başarıyla bitirenlere seslenen Başkan Gökçek, “Sizlerde bahçıvanlık kursu alarak, bizim ordumuza dahil oldunuz. İnanıyorum ki Ankara’yı sayenizde daha yeşil hale getireceğiz. Hep birlikte el birliğiyle daha da yeşil bir Ankara’yı kazanacağız” diye konuştu.

-ANKARA’NIN 9. REKREASYON ALANI KUZEY YILDIZI

“Kuzey Yıldızı” ismini verdikleri Kuzey Ankara Rekreasyon Alanı’nı 12 Haziran’da açacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Allah kısmet ederse önümüzdeki hafta ayın 12’sinde Ankara’ya büyük bir rekreasyon alanı daha kazandırıyoruz. Bu da; Kuzey Ankara girişindeki Kuzey Yıldızı isimli 750 bin metrekarelik dev bir rekreasyon alanı… Yeşiliyle, havuzlarıyla, fıskiyeleriyle, oturma gruplarıyla, değişik alanlardaki aktiviteleriyle inanın Ankara’nın en güzel parklarından biri daha ortaya çıktı. Bu Ankara’nın 9. Rekreasyon alanı, Allah nasip ederse 10’uncusunu da Ankapark (Tema Park) olarak ortaya koyacağız. Temaparkımıza 10 binlerce ağaç getirdik, yetmedi, yetmeyecek, inşallah daha da ağaç dikeceğiz. Ankapark çok örnek bir park olarak Ankaralıların huzuruna çıkmış olacak”

-4 BİN 598 ANKARALI BAHÇIVAN EĞİTİMİ ALDI…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdikleri “Bahçıvanlık Kursu”nun artık geleneksel hale geldiğini belirterek, kursun bu yıl 11. sini düzenlediklerine dikkat çekti.

21 Nisan-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında 3 dönem olarak düzenledikleri bahçıvanlık kursunda, 5 gün teorik, 5 gün de merkez seralarında, Söğütözü fidanlığında ve Ankara’nın değişik parklarında uygulamalı eğitim gerçekleştirdiklerini kaydetti. Akgül, bahçıvanlık kursunun esas amacını da; “Ankaralıların gönlünde yaşayan yeşil ve çiçek sevgisini daha bilinçli temellere dayandırarak öğretilmesine katkıda bulunmak” olarak açıkladı.

10 yıl içinde 4123 vatandaşın Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın düzenlediği “Bahçıvanlık Kursları”ndan sertifikalarını aldıklarını kaydeden Akgül, “Bu dönem de 475 vatandaşımız daha bahçıvanlık kursunu bitirmiş, toplam 4598 kişiye bahçıvanlık sertifikası vermiş bulunmaktayız. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

-BAHÇIVANLARA FİDAN HEDİYE EDİLDİ…

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, bahçıvanlık sertifikalarını dağıtarak her bir kursiyere birer çam fidanı armağan etti. Kursiyerler ise verdikleri destek nedeniyle Başkan Gökçek’e çiçek takdim ettiler.

Bir teşekkür konuşması yapan kursiyer Neziha Demir, kursu açtıkları için Başkan Gökçek ve Hatice Akgül’e teşekkür etti. Demir, “Hepinizden Allah razı olsun, arkadaşlarımızla da çok güzel bir dönem geçirdik, çok güzel, pozitif duygular aldığımız bir kursu bitirdik. Çok şey öğrendik, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.