Belediye ait tesislerinin güneş enerjisi ile aydınlatma ve ısıtma projesi

Ak Partili Belediye Başkanları Değerlendirme Ve İstişare Toplantısına katılan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Melikgazi Belediyesince başarı ile uygulanmış projeler kapsamında Belediye ait tesislerinin güneş enerjisi ile aydınlatma ve ısıtma projesi, Necip Fazıl Sosyal ve spor Tesisleri örnek tip projesi ve Tarihi mekanların restore edilip kurumlara tahsisi ile işlevlik kazandırılması projelerin sunulacağını bildirdi.

Belediye ait tesislerinin güneş enerjisi ile aydınlatma ve ısıtma projesi hazırladıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, 21. Yüzyılın en büyük sorununun enerji ve kıt doğal kaynaklar olduğunu bu nedeni ile özellikle kamu tesis ve binalarında güneş enerjisinden elektrik üreterek tesislerde kullanımının çok önemli olduğunu belediyle olarak böyle bir proje hazırladıklarını belirtti.

Kayseri tarihi varlıkları içerisinde yer alan ve Kayseri tarihinde önemli yeri olan Kiçikapu Konağı’nın yapılış yılı, mimarisi, zamanın mimari tekniği, sanatsal yapısı, sosyal işlevi, sosyal hayatı yönlendirmesi ve katkısının Anadolu tarihi için önemli olduğu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:
“Ak Partili Belediye Başkanları Değerlendirme ve İstişare Toplantısına katılmak üzere 2 gün Ankara ‘da Belediyemiz ile ilgili proje ve yatırımlar hakkında ilgili Bakanlarla görüşme imkânımız olacaktır. Bu toplantıya Melikgazi belediyesi olarak 3 proje ile katılıyoruz. Bu projelerimizi bir dosya haline getirdik. Toplantıda AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül’e verdik. Belediye olarak bize ait olan sosyal ve spor tesisleri, zabıta binaları, atölye, belediye hizmet binası gibi tüm tesislerde güneş enerjisinden elektrik üretim kendi tesislerimizde kullanacağız. Bunun için proje hazırlamıştık. Bu proje çok ilgi gördü ve daha detaylı bilgiler ile diğer belediyelere örnek ve referans olması amacı ile bir dosya hazırladık. Bu toplantıda bu projemizi sunacağız. Projelerimiz değerlendirilecek olup sonuçlandırılacaktır. Melikgazi Belediyesi olarak her zaman ilk’lerin ve gelişimin öncüsü olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz ”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.