SEL GİTTİ, DAYANIŞMA KALDI

BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ, SEL FELAKETİNDE ADANA’DA GÖSTERİLEN BİRLİKTELİK VE DAYANIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, ADANA’DA YAŞANAN SEL FELAKETİNİN, OLASI BİR BAŞKA YOĞUN YAĞMURDA YENİDEN AYNI BOYUTTA YAŞANMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARIN BAŞLAYACAĞINI AÇIKLADI. HÜSEYİN SÖZLÜ, SELLE MÜCADELEDE MÜTHİŞ BİR BİRLİKTELİK ÖRNEĞİ SERGİLEYEN KURUM VE KURULUŞLARIN YÖNETİCİLERİYLE, ASKİ ÇALIŞANLARINA VE YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6 ve 7 Haziran 2014’te Adana’da meydana gelen sel felaketinden sonra, olası bir başka selin yeniden aynı boyutta zarar vermemesi için dere yataklarıyla ilgili yeni imar düzenlemelerinin yapılacağını açıkladı. Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Kuzey Adana’da dere yatakları gözetilmeden yapılaşmaya gidilmesi, yaşanan selin, insandan kaynaklanan en önemli nedenidir. Dere yatakları belirlenecek, haritalara işlenecek ve oralardaki imar düzenlemeleri yeniden yapılacak. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek meclis toplantılarında bunu göreceksiniz. Bu derelerin doğal yapısı korunmuş olsaydı büyük altyapı masraflarına gerek kalmayacaktı” dedi.

ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEK KARDIR

Konuyla ilgili teknik bilgi de veren Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Kuzey Adana’dan akacak suyu Mavi Bulvar boyunca uzanan DSİ sulama kanalına kadar getirebilirsiniz ama oradan aşağısını erteleyerek nerede kadar götürebilirsiniz? Suyun akışını erteleyerek, yerini değiştirerek taşıyabileceğiniz bir yer yok. Doğal akışındaki su yatakları, dereler büyük iş makineleriyle gözümüzden kaçırılmış. Geçmişte ‘şu isim, bu isim’ diye bir tartışmaya girmeyeceğim, yanlış anlaşılmasın. Bundan sonrası için hepimizin bir ders çıkarması gerekiyor. Zararın neresinden dönersek kardır.”

Sel sırasında ve sonrasında can siparane çalışan ekipleri tebrik eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Can kaybı olmaması sevindiricidir. Su baskınlarını alacağımız tedbirlerle önleyebilir miyiz? Bir kere yaşananın afet olduğunu kabul etmek lazım. Metrekareye saatte 20 kg’ın üzerinde düşen yağmur afet olarak adlandırılır. 7 Haziran 2014 Cumartesi günü 15 dakika içinde metrekareye 35 kg yağmur düştüğünü meteoroloji kayıtlarından öğrendik. 6 Haziran 2014 Cumartesi günü metrekareye 70 kg’ın üzerinde yağmur düştü. Coğrafyanın, tabiatın dengesinin insan eliyle bozulması bir hakikat olmakla beraber, yaşananın da bir afet olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA GÜZEL BİR ÖRNEK SERGİLEDİK

Selle mücadele sırasında gösterilen birlik beraberliğe de övgüler yağdıran Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyükşehir’deki, ASKİ’deki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Bey’e, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Bey’e, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Bey’e ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Bey’e teşekkür ediyorum. Yanı sıra Adana Valiliği İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü’ne, Valiliğe bağlı bütün kamu kurumlarına da, merkezde yaşanan selin zararlarının azaltılması amacıyla göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Adana’da böylesine bir afette nasıl bir işbirliği, nasıl verimli bir çalışma yapılır, onun en güzel örneğini arkadaşlarımız göstermiştir. İnşallah bir daha böylesine büyük, medeni bir şehre yakışmayacak görüntüler yaşamayız. Bu tür durumlarda uğrayacağımız zararı azaltacağımıza eminim ama sonlandırabilir miyiz göreceğiz. Umarım bunu test etmemizi gerektirecek felaketler yaşamayız.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.