HÜSEYİN SÖZLÜ, “MOBİLYACILAR ÜRETSİN, ADANA KAZANSIN”

BAŞKAN SÖZLÜ, METAL SANAYİ SİTESİ İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMANIN ARDINDAN, MOBİLYACILAR SİTESİ İÇİN DE KOLLARI SIVADI

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, ÜRETEN, KENTE KATKI KOYAN HER İŞ KOLUNUN ÇALIŞMA ORTAMINI DAHA MODERN HALE GETİRMEK İÇİN HİÇ BİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAKLARINI İFADE ETTİ. BAŞKAN SÖZLÜ, KENDİSİNİ ZİYARET GELEN MOBİLYACILAR SİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİNE, “RAHAT OLUN, SORUNLARINIZ, BİZİM SORUNLARIMIZDIR” MESAJI VERDİ.

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Yalçın Avcı, Mobilyacılar Kooperatifi Başkanı Aydın Gizir ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Sitede faaliyet gösteren esnaf olarak daha modern bir alanda çalışmak ve üretmek istediklerini belirten Yalçın Avcı, Şu anda mobilya sektörü ortalama yüzde 30 kapasiteyle çalışıyor. Mevcut kullandığımız site 60’lı yıllardan bu yana faaliyette. Derma çatma bir hale geldi. Bu siteyi yeni bir yere taşıyarak, her mobilyacı için bin metrekarelik, 2 bin metrekarelik yerler haline getirirsek daha verimli olur. Sol tarafımızda genişleme alanı var. Orası siteye dahil edilirse minnettar oluruz. Böylece tarafınızdan sektöre ciddi katkı sağlanır. İsmailiye Köyü ile Alihocalı Köyü tarafında devlete ait bir arazi mevcut. O alanın da araştırmasını yapıyoruz. Bulunduğumuz yer 360 dönüm. Çoğunluğunu da mobilyacılar almış. Adana İmar A.Ş. veya TOKİ tarafından 300, 400 dönümlük bir yer alınsa, işyerleri oluşturulup üyelere uzun vadede satılması da bir alternatif olabilir. Mobilyacıların enteresan bir yapısı var. 5 bine yakın mobalyacımız mevcut. Mahalle aralarına dahi dağılmışlar. Hepsi bir alanda olursa daha iyi olur. Mobilyacı esnafı sadece Adana’ya değil, çevre illere, yurt dışına da mal satıyor ve kente para girmesini sağlıyor. Klasik koltuk iskeletinde Türkiye’de 1 numarayız. Ülkenin her yerine yolluyoruz ürünlerimizi. Bu; dışarıdaki paranın Adana‘ya gelmesi, Adana’nın zenginleşmesi demek” dedi.

ÜRETİCİ, SANAYİCİ ÖNCELİĞİMİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, mevcut sitenin yanındaki genişleme alanını imarla düzelteceklerini açıkladı. Başkan Hüseyin Sözlü, “Üretici, sanayici bizim önceliğimiz. Metal Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alanda 11 farklı iş kolunda site var. Orayı tek parça yapıyorum, birleştiriyorum. Havaalanı bölgesinde, eski evlerin bulunduğu yere doğru genişleme alanı olarak belirleme yaptık. Kentsel dönüşümle oraların tamamını orta ölçekli sanayi bölgesi haline getireceğiz. Orada kentsel dönüşüm sanayicinin de desteğiyle kolayca gerçekleştirilebilir. Alihocalı Köyü civarında mobilyacların aldığını söylediğiniz yeri de ekleyerek modern bir mobilyacılar sitesi oluşturulabilir. Mobilyacıların aynı yerde faaliyet göstermesi onların daha fazla üretim yapmalarına olanak sağlar. Tedarikçileriyle daha kolay buluşurlar. Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ni belli bir noktaya getirdik. Ben esnafın görüşünü, fikrini alarak, onların sesine kulak vererek çalışıyorum. Onlardan gelen istekleri ve bilgiyi, belediyeciliğimizle birleştirip, güzel işlere imza atıyoruz. Metal Sanayi Sitesi’ni OSTİM’den daha iyi bir alan yapmaya kararlıyız. Mobilyacılarımız için de en iyisini hayata geçirmek adına çalışacağız” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.