Tunus ve Yemenli Temsilciler Sertifikalarını Aldı

Tunus ve Yemen yerel yönetimleri ile Türk yerel yönetimleri arasındaki iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında üçüncüsü düzenlenen “Tunus-Yemen Yerel Yönetim Temsilcileri Eğitim Programı” tamamlandı. On beş gün süren eğitimin kapanış töreni TBB Tevfik Bey Konağında yapıldı.

01-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen eğitim programına Tunus’tan 15, Yemen’den 14 olmak üzere toplam 29 kişilik katılım sağlandı. Tunus ve Yemen yerel yönetimlerinin kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve Türkiye tecrübelerini aktarmak amacıyla düzenlenen eğitim programı kapsamında yerel yönetimler ve Türkiye’deki belediyecilik uygulamalarına ilişkin yapılan sunumların yanı sıra, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik uygulama alanlarına, EGO Genel Müdürlüğüne, Altındağ ve Beypazarı Belediyelerine teknik ziyaretler düzenlendi.

Heyet 04 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısında düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.

Eğitim programının Ankara’daki son gününde yapılan kapanış toplantısı ardından Başkent’ten ayrılan heyet; Sakarya ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde düzenlenen teknik ve kültürel gezilerle eğitimlerini tamamladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.