Yücel: Sen – ben yok, hizmet var!

Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında meydana gelen sıkıntılar hatırlatılan Alanya Belediye Başkanı Yücel, “Herkes kendi yetkisinin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bizim, Büyükşehir’e göre daha yapılanmış bir sistemimiz var. Görev hepimizin görevidir. Bizler göreve hazır. Büyükşehir’e yardımcı olabiliriz” dedi.

Alanya Belediye Encümen Toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. İmar ve Şehircilik, Fen İşleri, Zabıta ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde gelen konular üzerine kararların alındığı toplantı sonrası Başkan Yücel, bir takım açıklamalarda bulundu.

Yaz aylarının gelmesi ve turizm sezonun açılması ile Alanya’da nüfusun yaklaşık iki katına çıktığını belirten Yücel, “Burada bizim görevimiz insanları mutlu edebilmek, buraya gelen kişileri tatlı bir tatil ile buradan ayrılmasını sağlamak. Biz de yerel yöneticiler olarak bu bölgede elimizden gelen gayreti göstererek onların huzurlu bir ortamda tatil geçirebilmeleri için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Büyükşehir Yasası’na göre Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapması yetkili olduğu alanlarda meydana gelen sıkıntıların hatırlatıldığı Yücel, “Herkes kendi yetkisinin ne olduğunu çok iyi biliyor. Halkımız yanlış bilgilendirildikleri için bazı konuların yetki karmaşası ile ilgili bazı ufak spekülasyonlar var. Burada gerek biz, gerekse Büyükşehir elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz Büyükşehir’e göre daha yapılanmış bir sistemimiz olduğu ve Büyükşehir çalışanları burada daha yeni yapılanmaya başladıkları için biraz sıkıntılar olacak. Biz yaptık veya Büyükşehir yaptı değil bu görev hepimizin görevi. Bugün biz onlara, yarın onlar bize yardımcı olur. Bir şekilde bu süreci atlatacağımıza inanıyoruz. Bunu bir siyasi polemiğe dönüştürmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bizler yapılması gereken konularda görev alanlarındaki meclis üyelerimiz, ekibimiz, amirlerimiz, işçilerimiz, memurlarımız hepsi göreve hazır. Büyükşehir’e yardımcı olabiliriz” dedi.

Müdür Kahya mesaide
Alanya Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü olarak göreve başlayan Abdurrahman Kahya, dün encümen toplantısında ilk mesaisine başladı. Kahya, toplantıya katılarak müdürlüğün işlemleri Belediye Başkanı Yücel ve encümen üyelerine aktardı. Daha önce 15 yıl Alanya Vergi Dairesi’nde Gelir Uzmanı olarak görev yapan Kahya, 9 aydır Alanya Belediyesi’nde görevliydi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.