SÖZLÜ: KALİTELİ MESLEKİ EĞİTİM, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ

HÜSEYİN SÖZLÜ, ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ CEYHAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NİN GELENEKSELLEŞEN MEZUNLAR YEMEĞİNE KATILDI VE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ. BAŞKAN SÖZLÜ, CEYHAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI OLARAK BİR VAKIF OLUŞTURUP, OKULUN EĞİTİM ÇITASININ YÜKSELTİLEBİLECEĞİNİ İFADE ETTİ. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, MEZUNU OLDUĞU CEYHAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’İN GELENEKSELLEŞEN MEZUNLAR YEMEĞİNE KATILDI. MESLEK LİSELERİNİN BİR DÖNEM ÇOK KALİTELİ EĞİTİM VERDİĞİNİ VE SEÇİLMİŞ ÖĞRENCİLERİN YER ALDIĞINI KAYDEDEN SÖZLÜ, ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ OKULUN BAHÇESİNDE GEÇMİŞİ YAD ETTİ. BAŞKAN SÖZLÜ, ZAMAN ZAMAN DUYGULANDI VE MESLEK LİSESİNDE ALDIĞI KALİTELİ EĞİTİMİN, HAYATININ HER ANINDA OLUMLU SONUÇLARINI GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI.

Mezunu olduğu Ceyhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin geleneksel mezunlar yemeğine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hem geçmişe yolculuk yaptı, hem de meslek liselerinin eğitim kalitesinin yükseltilmesi gereğiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

AYRINTILARI GÖRME YETENEĞİMİZİ BURADA KAZANDIK

Mezunlarının geleneksel olarak buluşması noktasında önemli mesafe kateden Ceyhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bu yılki yemeğine katılmaktan dolayı çok bahtiyar olduğunu belirten Başkan Sözlü, gecede mezunlara ve öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Her yıl Ceyhan Belediye Başkanı olarak katıldığım mezunlar buluşmasına bu yıl sizlerin duası, desteğiyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak iştirak ediyorum. Bugün belki değeri, kıymeti iyi anlaşılamıyor ama yaşarken küçük ayrıntıları fark ettiğimde, hissetiğimde bunu nasıl yaptığımı soranlara sanat okulu mezunu olduğumu ve hayata, kumpasla gönyeyle başladığımı söylüyorum. Son dönemde siyasette rastladığımız kumpasla işimiz yok elbette. Ayrıntıları görmek, hissetmek, önemi ayrıntıda yakalamak noktasında elbette sanat okulunun bize büyük bir katkısı olmuştur. Hayata disiplin katmak, hayatı disiplinli algılayabilmek noktasında muhakkak ki Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi bizim için bir dönüm noktası, belki de hayatımızın miladıdır. Ondan sonraki dönemlerde okulumuzun müfredatı dışında üniversite eğitiminde fen eğitimini de üzerine kattık ama onları kavrama noktasında da almış olduğumuz temel eğitimin, yeni sayfalar açma noktasında zorlamadan bizi başarıya götürdüğünü görmüşüzdür” dedi.

EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSEK TUTMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye’de meslek eğitiminin AB kurgusuyla yeniden yapılandırılmaya çalışıldığını hatırlatan Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Yeni kurguda meslek liseleri asıl amacının dışına çıkarılıyor. Endsütri meslek liselerini de, imtihanla girilen, belki Anadolu Liseleri’nin bugünkü öneminde, değerinde ifade edilmesine neden olan öğrenci kalitesine ulaştırmamız gerekiyor. Bu konuda muhakkak Türkiye’nin milli eğitimini yönetenlere büyük sorumluluk düşüyor. Bugün milli eğitimde endüstri meslek liselerini, hatta imam hatip liselerini, hiç bir okula gidemeyenlerin gönderilip, şekle şemale büründürüldüğü bir idrak noktasına taşımak kesinlikle olumlu sonuç vermez. Gelecekle ilgili eğitim kurgusu yeniden yapılıyor ve milletimizin sosyokültürel yapısı farklı şekilde inşa edilmek isteniyorsa, takip edilen metodun doğru olmadığı noktasındayım. Bunu bir siyasetçi kimliğiyle söylemiyorum. Okullarımızı dizayn ederken, talebelerle yapılandırırken öğrenci standardı yakalamak ve eğitim kalitesini yüksek tutmak zorundayız. Bu okulda öğrenci olduğum dönemde buralarda talebe olma noktasında bir yarış vardı. Endüstri meslek lisesi öğrencileri için gelecek kaygısı yoktu. Ya üniversiteye girerler ya da bileklerindeki altın bilezikle bir yerlerde çalışırlardı. O dönemdeki arkadaşlarımızın hiç biri açıkta kalmamıştır. İşsizlik sorunları yoktu. O standart, o kalite yakalandığında Türkiye’nin geleceğinde işsizlik sorunu yaşanmaz.”

VAKIF KURULMASI STANDARDI YÜKSELTİR

Okulun ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekenin yapılacağını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Bugün eski mezunlar olarak burada bir arada olmamız, aynı zamanda insan yanımızı ayakta tutma mücadelesidir. Burada geçmişi hatırlıyorum. Rekabeti, dayanışmayı burada öğrendik. Hayata burada hazırlandık. Kim ne derse desin bugün hayata tutunmamızda Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nin değerli öğretmenleri var. Bize ağabeylik yapan öğretmenlerimizin üzerimizde çok emekleri hakları vardır. Değerli öğretmenlerimizi saygıyla, hayata gözlerini kapatmış olanları rahmetle anıyorum. Bugün burada bulunan arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar bu okula Ceyhan Belediyesi’nin olanaklarıyla destek oluyorduk ama bundan sonra Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak, okulun standartlarını yükseltmek için elimizden geleni yapacağız. O da benim okula vefa borcumdur. Okulumuzun fiziki ve eğitim standardını yükseltme konusunda eksiğimiz olmasın. Çocuklarımıza ne lazımsa tedarik etme yolunda öğretmenlerimizin emrindeyim. Okul mezunları olarak bir vakıf kuralım ve okulumuzun eğitim kalitesini daha da yükseltelim” diye konuştu.

Beşkan Sözlü ve mezunlar, öğrencilerin çalıştığı atölyeleri gezdi ve el ürünlerinden oluşan stantları inceledi. Bu yıl öğrencilerce yapılan ahşap traktör hayli ilgi gördü. Okul yöneticileri Başkan Sözlü’ye de sembolik olarak bir de diploma verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.