BAŞKAN SÖZLÜ, “İLK 500’E ADANA’DAN GİREN FİRMA SAYISINI ARTIRMALIYIZ”

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, İSTANBUL SANAYİ ODASI TARAFINDAN AÇIKLANAN “TÜRKİYE’NİN İLK 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2013” SIRALAMASINDA ADANA’DAN 13 FİRMANIN YER ALMASINI DEĞERLENDİRDİ. BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ, LİSTEYE GİREN FİRMALARIN SAHİPLERİNİ, YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARINI TEBRİK ETTİ.

BAŞKAN SÖZLÜ, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ÇOK DAHA FAZLA FİRMANIN LİSTEDE YER ALMASI İÇİN, KENT DİNAMİKLERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA VE ÜRETİMİ ARTIRMA YOLUNDA SANAYİCİNİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAYA KARARLI OLDUKLARINI AÇIKLADI. BAŞKAN SÖZLÜ, BAŞTA VALİLİK OLMAK ÜZERE, ADANA MİLLETVEKİLLERİ, MÜLKİ AMİRLER, KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÖNETİCİLERİYLE, SANAYİ ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDECEKLERİNİ KAYDETTİ.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2013” sıralamasında, Adana’dan bu yıl 13 firmanın yer almasıyla ilgili görüş belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, önümüzdeki süreçte bu sayıyı artırmak için ve Adana’nın sanayi üretimini önce ikiye katlayıp, ardından da Türkiye’nin lideri olmasını sağlamak için “Tek ses tek yürek” sloganıyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

POTANSİYELİMİZ DAHA FAZLASINI YAPMAYA UYGUN

Başkan Sözlü, “Adana’nın mevcut sanayi kapasitesini küçümsemenin mümkün olmadığını kaydederek, “Ancak Adana geçmiş yıllarda sanayide ve tarımda Türkiye’nin lokomotifi olmuş bir şehirdir. 80’li yıllardan itibaren sanayide ve tarımda kan kaybetmeye başlayan şehrimiz şu anda istediğimiz ve hakettiğimiz seviyenin altında kalmıştır. Bugün sanayi kültürüne sahip işadamlarımız, insan kaynağımız var. Dünyanın en verimli 3 ovasından birine sahibiz. Bir yanımızda dağlarımız, bir yanımızda Akdeniz’in en bakir kıyıları mevcut. Organize Sanayi Bölgemiz, limanlarımız, otoyolumuz, havalimanımız ve demir yolumuz var. Adana’nın Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 13 firmayla yer alması elbette söz konusu firmalar ve Adana adına gurur verici fakat bu denli güçlü potansiyeli olan, zenginlik, sanayi ve ticaret açısından müthiş bir geçmişe sahip Adana’nın çok daha fazla firmayla ilk 500 içinde yer alması gerek” dedi.

FİRMA SAHİPLERİNİ KUTLUYORUM

“Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2013” sıralamasına giren Adana firmalarının sahiplerini, yöneticilerini ve çalışanlarını kutlayan Hüseyin Sözlü, “Önümüzdeki dönemde Adana’da sanayi üretimini artırmak için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşenden çok daha fazlasını yapmaya kararlıyız. Sanayi sitelerini bir araya getirip modernize etmek, yatırımcı için Adana’yı daha cazip bir şehir haline getirmek, mevcut yatırımcıların işini kolaylaştırıp daha çok üretmelerini sağlamak adına, kent dinamikleriyle işbirliği içinde çalışacağız. Türkiye’nin ilk 500 sanayi firması sıralamasında kentimizden daha fazla sayıda firma olmalı. Adana’yı zenginleştirmek, bolluk, bereket şehri haline getirmek ve daha yaşanabilir, çağdaş, insanlarının mutlu olduğu bir kent haline getirmek için sanayi üretimini artırmak zorundayız. Şehirlerin kaderini ekonomik vizyonları ve güçleri belirlemektedir. Adana’yı bir dünya kenti haline getirmek için, başta Valimiz olmak üzere, milletvekillerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle, hemşehrilerimizle, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışıp, söyleyecek sözü, ortaya koyacak fikri olanı dinleyerek, bilimin ışığında belediyecilik yapacağız” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.