GÖKYÜZÜNDEN TURİZME BAKIŞ

“GÖKYÜZÜNDEN TURİZME BAKIŞ” PROJESİ’NE BAKA’DAN MADDİ DESTEK…

Mahmutlar Otelciler Derneği (MODER) tarafından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA), Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında sunulan ve Alanya Belediyesinin proje iştirakçisi olarak yer aldığı “Gökyüzünden Turizme Bakış” projesi hibe desteği almaya hak kazandı.
24.06.2014 16:22:00 Facebook Twitter Haber Metni ve Resimlerini İndirmek İçin Tıklayınız.

Mahmutlar Otelciler Derneği (MODER) tarafından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA), Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında sunulan ve Alanya Belediyesinin proje iştirakçisi olarak yer aldığı “Gökyüzünden Turizme Bakış” projesi hibe desteği almaya hak kazandı.

Mahmutlar bölgesinde yapılan yamaç paraşütü sporunu 12 aya yayarak Alanya’nın Alternatif Turizmine katkı sağlanması planlanan projeyle ilgili, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve MODER Yönetimi bugün basına bilgi verdi. Başkan Yücel’in makamında yapılan toplantıya MODER Genel Sekreteri Halil Çakır, Basın Sorumlusu Ali Takavut, Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ergun Ulu ve Alanya Belediyesi Proje Koordinasyon Ofisi personeli Mustafa Bora katıldı.

TOPLAM BÜTÇE 483.630 TL.

Mahmutlar bölgesinde yapılan yamaç paraşütü sporunu 12 aya yayarak Alanya’nın Alternatif Turizmine katkı sağlaması planlanan projenin toplam bütçesi 483.630,00 TL. Ayrıca yamaç paraşütü sporunu yapan yerli ve yabancı misafirlerin Mahmutlar ve Alanya bölgesindeki doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mekânları da gökyüzünden izleme fırsatı bulacakları bu projenin koordinasyonunu da Alanya Belediyesi Proje Koordinasyon Ofisi gerçekleştirecek.

BAŞKAN YÜCEL, “ALANYA’YA KATMADEĞER SAĞLAYACAK HER PROJENİN ALTINA İMZA ATMAYA HAZIRIZ”…

Alanya’nın alternatif turizmini geliştirmek ve kış turizmini canlandırmak için yapılacak her projenin altına imza atmaya hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Yücel, “Bu projenin bölge turizmimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sizlerin bu bölgeye ve turizme verdiği desteği de çok önemsiyorum. Alanya’da çok güzel şeyler olacak, bundan sonraki gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

Toplantıda söz alan Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ergun Ulu ise, bölgenin 12 ay boyunca sürdürülebilir yamaç paraşütü özelliğine sahip olduğunu söyledi. Ulu, kışın alçak basınç noktasında kalan Mahmutlar bölgesinin diğer yamaç paraşütü yapan bölgelere göre daha avantajlı oğlunu vurgulayarak, “Bu projenin turizmin çeşitliliği açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Şuan, bin, bin 500 sporcu yamaç paraşütü için buraya geliyor. Bölgenin tanıtımı yapıldıktan sonra bu sayı daha da artacaktır. Bölgenin Ölü Deniz’den artı avantajı da 12 ay uçulabilecek hava koşulları ve 12 açık tesislerin bulunmasıdır. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Projeyle ilgili ulusal basında da sık sık haberlerin yeraldığını belirten MODER Basın Sorumlusu Ali Takavut, projenin yurtdışı tanımıyla ilgili de Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV)’la işbirliği yaptıklarını söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.