BAŞKAN CAN, “BELEDİYECİLİK DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR ŞEHRE VE VATANDAŞA HİZMET ETMEKTİR”

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar kente ve vatandaşlara hizmet olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Şevket Can, Selçukhan Resturant’ta basın toplantısı düzenleyerek, yaptıkları çalışmalar ve yapacakları hizmetler hakkında bilgi verdi.

İşlerinin zor olduğunu ifade eden Başkan Can, Tarsuslular el ele, gönül gönüle vererek zoru kolaya çevireceklerini belirtti.
Tarsus halkının duasına talip olduklarını altını çizen Başkan Can, yaptıkları hizmetleri anlattı. Başkan Can, “Belediyecilik doğumdan ölüme kadar şehre ve vatandaşa hizmet etmektir. Tarsus Belediyesi olarak biz yapı kullanım izninde düzenleme yaptık. Tarsus’taki 3 tuvaleti vatandaşların hizmetine açarak ücretsiz yaptık. 70 Köyde iş makinelerimiz çalışmalar yapıyor ve Allah’ın izniyle aynı hizmet 129 köyümüzde sırasıyla yapılacak. Şehir oteli inşaatımız bitmek üzere. Hayvan pazarı inşaatı bitti. Altaylılar Mahallesinde fırın, lokanta ve alışveriş merkezi inşaatı devam ediyor. 1. Ligde oynayan Tarsus Belediyesi Bayan Basketbol takımı ücretsiz olarak Adana Belediyesine devredildi. Eshab-ı Kefh’te ihalesi biten Taşkuyu mağarası projemiz hayata geçecek. Mahallelerimizde taziye evleri yapımı devam ediyor. Tarsus İdman Yurdumuzun maçlarını şehir stadyumunda oynayabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Makam Camii yanında çevre düzenlemesi yapılan Hz. Danyal Meydanı’nda 30 gün boyunca iftar yemeği verilecek” dedi.

TARSUSLULARA EN GÜZEL HİZMETİ SUNACAĞIZ
Büyükşehir yasası ile geçiş döneminde bazı sıkıntılar yaşandığını kaydeden Başkan Can, “Kapanan belde belediyelerimizin personeli ve borçları bize geçti. Belediyemizin geliri azaldı, hizmet alanı büyüdü ve çoğaldı. Yeni yasadan dolayı bir geçiş dönemi yaşıyoruz ve bu saydığımız birimler ve personeller büyükşehir’e geçti. Büyükşehir’de bu ikiye ayrılıyor Meski ve Büyükşehir. Aynı eskiden Tarsus’ta olduğu gibi yani Taski ve Tarsus Belediyesi gibi. Geçişler devam ediyor, gelir gider tespitleri, personel ve araç gereç tespitleri devam ediyor inşallah en kısa sürede bitecek. Durumumuz ortada iken biz bunların altına sığınarak, gelirimiz azaldı, şu oldu, bu oldu demekten ziyade Allah’ın izniyle gece demeden gündüz demeden, gece uyumadan gündüz yorulmadan var gücümüzle çalışarak, hakkaniyetten ayrılmadan eşitlik ilkesini uygulayarak Tarsuslu vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet edeceğimi herkesin bilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERECEĞİZ
Başkan Can, kentsel dönüşüme büyük önem vereceklerini ifade ederek, “İşimiz zor kolay değil ama biz bunu başarmak için en güzel şekilde yapacağımıza inandığımız için bu göreve talip olduk. Kentsel dönüşümle ilgili özellikle İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşümüyle ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Hayalimiz o mahalledeki eski yapıları ortadan kaldırarak yüksek katlı yeni binalar yapmak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmak. Bunu yaparken vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep etmeden elimizdeki bütün yetkiyi vatandaşımızın lehinde kullanarak bu işi yapmak ve bu işi başarmak istiyoruz. Köy yollarımızla ve çevre yollarımızla ilgili karayolları ve büyükşehirle görüşmelerimiz ve fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi ticaret merkeziyle ilgili çalışmalarımız bitti inşallah vali beyin onayına sunacağız. Bizim amacımız bu tür toplantılarla sizlerle bir araya gelmek ve samimi bir ortamda bilgi alışverişinde bulunmak, sohbet etmek” dedi.

HİZMET İÇİN GECE GÜNDÜZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Büyükşehir yasasıyla ilgili bilgi veren Başkan Can, “Biz yeni göreve geldik ve gerçekten iddialı projelerimiz var ama belediyeci olarak bu yasanın ne anlama geldiğini bilen birisi olarak konuşuyorum bu yeni yasadan bu kadar etkileneceğimizi bilmiyordum. Şu anda hepinizin de bildiği gibi yeni yasadan biraz bahsetmek istiyorum. Dün bizlerin görev alanı 45 tane mahalle idi. Bugün 45 tane mahallemize 129 tane köyümüz ilave edildi ve 5 tane belde belediyemiz kapanarak belediyemize ilave edildi. İller bankasından gelen gelirimizin % 40’ı Büyükşehir’in oldu. Bu iller bankasından gelen % 40 gelirimizin gitmesinin haricinde Hal Müdürlüğü geliri ile beraber, personeli ile beraber Büyükşehir’e gidiyor. Otogar, otobüs işletmesi, mezbahane, mezarlık, TASKİ Müdürlüğü, İçme Suyu ve Kanalizasyon Müdürlüğü geliri ile beraber Büyükşehir’e gidiyor. Bunun yanında gelirimiz böyle azalırken biz 30 Mart seçimlerinden sonra Tarsus’umuza bağlı 129 tane köyümüzün çöp toplama işine başladık. Bütün çöp kamyonlarımız haftalık olarak düzenli bir şekilde köylerimize gidiyor. Çöplerini topluyor. Gelirimiz azalırken köylerimizin, 129 tane köyümüzün çöpünü toplamamıza büyük bir maliyet akaryakıtıyla beraber, personeli ve kamyonuyla beraber. Gene bunun yanında şehir içerisine baktığımız zaman bu birimler olarak gidenden peki vatandaşımıza yansıyan durum ne olacak şehir içi ilaçlaması Büyükşehir’e ait, köylerin ilaçlaması Büyükşehir’e ait, bunun yanında köy yolları Büyükşehir’e ait, köylerin içme suyu, kanalizasyon dediğimiz arıtma tesisi Büyükşehir’e ait. Şehir içerisinde Selçukhan Restoran’ın önündeki Langen Bulvarı Büyükşehir’e ait, Mersin Caddesi Büyükşehir’e ait, Kasım Ekenler Bulvarı, Atatürk Caddesi, Mimar Sinan Bulvarı, Gazi Paşa Bulvarı yani ana hatlar, ana yollar 14 metrenin üstündeki bütün yollar orta refüjle beraber Büyükşehir’e ait. Bunun yanında geçen Büyükşehir Meclisinde bir karar verildi. 30 dönümün üzerinde bulunan yeşil alanlar onlarda Büyükşehir’e ait yani bunlar nereler olacak. Baraj Tamamıyla, Gençlik Merkezi tamamıyla, Hayvanat Bahçesi tamamıyla, Ötüken Vadi Parkı, Atatürk Parkı, Kültür Parkı eski mezbahane ile birlikte Büyükşehir’in bunun yanında tabi havuzlar ve alt yapıyı zaten söylemiyorum. Geri kalan yerlerde bize ait ama biz Büyükşehir’i Allah’a çok şükür 20 yıldır tanıyıp bildiğimiz, 20 yıldır şehrimize hizmet eden Başkanımız Burhanettin Bey Büyükşehir Belediye Başkanı, tabi Tarsuslu birisinin Mersin’i yönetmesi, hemşehrimiz olması Başkanımız Burhanettin Bey olması hepimiz için onur verici, gurur verici bir olaydır” ifadesini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.