Konak Belediyesi’nde işçilerin yüzü güldü

Konak Belediyesi’nde çalışan 470 işçiyi ilgilendiren ihale sürecinde mutlu sona ulaşıldı. İhaleyi yargıya taşıyan firmanın, mahkeme sürecinin uzamasını gerekçe göstererek ihaleden geri çekilmesiyle işçilerin taşerona geçme tehlikesi de ortadan kalktı.

Belediye şirketi MERBEL A.Ş bünyesinde çalışmaya devam ederek rahat bir nefes alan 470 işçi, sevincini çözüm sürecinin mimarı Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile paylaştı. Teşekkür için Basmane’deki Belediye hizmet binasında toplanan işçilere seslenen Başkan Pekdaş, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bu süreci nasıl bir dayanışmayla aştıysak bundan sonraki sıkıntıları da hep birlikte aşarız” dedi.

KONAK BÜYÜK BİR AİLE OLACAK

30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez hizmet alım ihalesinde yaşanan sorunla karşılaştıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, sorunu çözmek için belediye bürokratları ve sendikacılarla hep birlikte kafa yorduklarını; krizi şimdilik çözdüklerini ancak benzer sorunların yaşanmaması için taşerona karşı topyekün bir siyasal mücadele vermek gerektiğini belirtti. Pekdaş, “Ben göreve gelirken, ‘Kamu hizmeti yapmak için, Konak’ta hemşerilerimize hizmet için yola çıktık’ dedim. Bu hizmeti bir demokrasi şölenine dönüştürmek, Konaklı hemşerilerimizle birlikte iyi bir yerel demokrasi örneğini göstermek zorundayız. Bunun için öncelikle Konak’ı bir aile haline getirmemiz; acıda, sevinçte, kederde birarada olduğumuzu göstermemiz lazım. Dayanışmanın ve demokrasinin temeli budur. Ama bunun için öncelikle bizim Konak Belediyesi’ni bir aile haline getirmemiz ve buradaki iş barışını sağlamamız lazım” diye konuştu.

“HELAL OLSUN” DESİNLER

Belediye bünyesinde çok farklı statülerde çalışan personel bulunduğuna dikkat çeken Başkan Pekdaş, bu statülerin varlığının kurum içinde adaletsizlik doğurduğu gibi iş barışını da tehdit ettiğini söyledi. Bunu çözmekte kararlı olduklarını belirten Pekdaş; “Bu sorunu çözerken, burada iyi belediyeciliğin nasıl yapıldığını da göstermek zorundayız. Ben bu anlamda hepinizden destek bekliyorum. Hepimiz kol kola verelim, görevimizi layıkıyla yapalım. ‘Helal olsun Konak Belediyesi’nin çalışanlarına’ desinler ve biz birlikte yücelelim. Biz birlikte yücelirsek sorunlarımızın çözümü de mümkün. Şu aşamada MERBEL krizini nasıl bir dayanışmayla aştıysak bundan sonraki sıkıntıları da birlikte aşarız. Burada iyi ve örnek bir belediye modeli oluşturmak açısından hepinize şimdiden desteğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

DAYANIŞMA SONUÇ VERDİ

İşçiler adına söz alan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin ise, taşeron sorununu aşabilmenin tek yolunun birlikte hareket etmek olduğunu söyledi. MERBEL işçisine sahip çıkan Başkan Pekdaş’a teşekkür eden Çetin; “MERBEL işçisi Konak Belediyesi’nin asli işçileridir. Asla ve asla taşeron çalışanı olmayız. Taşeron firmalar bunu böyle bilsinler. Sadece MERBEL çalışanlarını değil, Konak Belediyesi’nin tamamında taşeron çalışma sistemini ortadan kaldırma hedefimiz var. Bizimle aynı düşünceleri paylaşan bir belediye başkanımız var. Kendisi bizim en büyük umudumuz. Geldiğimiz bu nokta dayanışmanın sonucudur. Bu süreçte bizim bu mutluluğu yaşamamıza katkı koyan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ederiz” dedi. Konuşmaların ardından Şube Başkanı Çetin, Başkan Pekdaş’a süreçte gösterdiği çaba ve gayretler için işçiler adına teşekkür ederek, çiçek verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.