İFTARDAN SONRA AİLE BOYU EĞLENCE

ÇOCUKLUĞUNUZDAKİ RAMAZANLARI ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE YAŞAYIN

Etimesgut Belediyesi, düzenlediği Ramazan etkinlikleriyle çocukluğunuzdaki eski ramazanları çocuklarınızla birlikte yaşama imkanı sunuyor. Geleneksel ramazan eğlenceleri ile geleneksel ramazan tatları Ramazan ayı boyunca Türk Beyleri Kent Meydanı’nda başkentlileri bekliyor.

Etimesgut Belediyes,i düzenlediği Geleneksel Ramazan Akşamlarıyla 7’den 70’e herkese keyifli ramazan akşamları sunuyor. İftarın ardından çocuklarını alan aileler Türk Beyleri Kent Meydanı’ndaki etkinlikleri izlemeye geliyor. Aileler, Hacivat-Karagöz, gölge ve kukla oyunu, sihirbaz ve ateşbaz ile animasyon gösterileriyle ramazan akşamlarının keyfini yaşıyorlar.

AİLELER YARIŞTI
Aileler, çocuklarını da yanlarına alarak rakip ailelerle kıyasıya sahnede yarıştı. Ailelerin yarışı renkli görüntüler oluşturdu. Özellikle babaların şınav yarışı herkesi kahkahalara boğdu. Seyirciler de alkışlarla ailelere destek verdiler. Yarışmalarda dereceye girenlerin ödülü de meydanda düzenlenen gıda fuarında satılan organik ürünler oldu. Kimi zeytin, kimi peynir kimi de kuruyemiş kazanarak iftariyeliklerini bedavaya getirdiler.

GELENEKSEL TATLAR
Sahne etkinliklerini tamamlayan aileler, geleneksel Osmanlı Şerbeti’nden tattılar, kağıt helva, pamuk şeker, elma şekeri yediler. Ziyaretçiler, çocukluklarındaki eski ramazanları yine çocuklarıyla birlikte yeniden yaşamanın mutluluğunu yaşadılar.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.