TOROSLAR’A HOBİ BAHÇELERİ KURULUYOR

İlçedeki yeşil alanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla yer altı sularını değerlendirmek isteyen Toroslar Belediyesi, İlçe sınırları içerisinde 5 alana sondaj vurdu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının açılan kuyular ile bölgedeki yeşil alanların su ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi. Sondaj vurdukları 5 alanda da suya ulaştıklarını belirten Başkan Tuna, bu kaynakları oluşturdukları yeşil alanların sulanmasında kullanacaklarını kaydetti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2009-2014 projeleri arasında yer alan ‘Hobi Bahçeleri” projesinde de yer altı su kaynaklarından faydalanacaklarını söyledi.

Korukent Mahallesi’nde 25 bin m2 alanda hayata geçirilecek olan Hobi Bahçesi Proje Alanı’ndaki sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tuna, yeni dönem projeleri arasında yer alan Hobi Bahçeleri’ni hazırlayarak en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti. Başkan Hamit Tuna, projeyle özellikle emekli ve yaşlıları sosyal hayatın içine çekmek istediklerini vurguladı.

Hobi Bahçesinin arka kısmında bulunan çamlık alanı da piknik alanı olarak düzenleyeceklerinin de bilgisini veren Başkan Tuna; “Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan Hobi Bahçelerini ilçemizde kuracağız. Korukent Mahallesi’nde 25 bin m2 alanda hazırlayacağımız hobi bahçesi için ilk etapta yer altı su kaynaklarını kullanarak artezyen kuyuları açtık. Hobi bahçesi sahibi olan vatandaşlarımız, burada diledikleri sebze ve meyveyi sağlıklı ve doğal ortamda yetiştirebilecekler ve aile ortamında piknik yapabilecekler” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak 11 yılda 106 bin m2 olan yeşil alan miktarını 900 bin m2’ye ulaştırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Tuna, Hobi Bahçeleri ile vatandaşları ekolojik yaşama teşvik etmek istediklerini de belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.