BAŞKAN TUNA;“BÜTÜN YATIRIMLARIMIZ, ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİNDİR”

Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl 10.su organize edilen yaz spor okullarının yeni dönem açılışı yapıldı.

Futbol ve basketbol başta olmak üzere birçok branşta eğitim verilecek olan spor okullarından yaklaşık bin 500 çocuk yararlanacak.

Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek yaz spor okullarının açılışı nedeniyle Güneykent Anafartalar Spor Kompleksi’nde bir tören düzenlendi. Törene; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Meclis Üyeleri, Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Yöneticileri, mahalle muhtarları, sporcular ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaz spor okulları ile amaçlarının çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.

Başkan Tuna; “Her yıl eğitim kurumlarımız kapandıktan sonra yaz dönemi içerisinde; futbol, basketbol, güreş ve atletizm gibi birçok branşta başlattığımız yaz spor okulları ile çocuklarımızın ve gençlerimizin enerjilerini deşarj edebilecekleri ve hoşça vakit geçirebilecekleri ortamları oluşturuyoruz. Onları bir sorumluluk anlayışı içerisinde kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, spora yönlendiriyoruz ve hocalarımız nezaretinde takip ediyoruz.Biz belediyecilikte kullandığımız ilgi, bilgi ve takip formülünü çocuklarımızı yetiştirmede de uyguluyoruz.Çocuklarınızla ilgili ve bilgili olacaksınız ve onları sürekli takip edeceksiniz.Her yıl binlerce çocuğumuzu bu yaz okullarımızda sporla bütünleştirerek değişik branşlarımızda eğitiyoruz.Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türk sporcusunda yalnız beden kuvveti ve yetenek değil, aynı zamanda ahlak ve zekanın da bulunmasını istemiş ve bu düşüncesini de; “Ben sporcunun, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” ve “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözleriyle dile getirerek, bir sporcunun nasıl bir insan olması gerektiğini anlatmıştır. Toroslar Belediyesi olarak bizim de amacımız, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, beyni bilgi birikimi ile dolu, bilgi çağının bütün gereçlerini kullanabilen, yüksek ahlaklı ve disiplinli gençler yetiştirmektir. Bütün yatırımlarımız ve emeğimiz, ülkemizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği içindir.11 yıldır bu düşünceyle hareket ediyoruz. Yaz spor okullarımıza katkı sunan belediyemizin spor kulübü yöneticilerine, hocalarımız ile çocuklarını spor okullarına yönlendiren ailelere teşekkür ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Korukent Mahallesi’nde yaklaşık 45 bin m2’lik alanda inşa ettikleri “Gençlik Merkezi’nde de çocuklara ve gençlere yönelik birçok sportif ve sosyal aktivetinin yer alacağını da belirten Başkan Tuna, Halkkent Mahallesi’nde yaklaşık 12 bin 500 m2’lik alanda hizmete sunulan çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde tiyatro ve müzik eğitimleri gibi birçok sanatsal branşta da kurslar açacaklarını sözlerine ekledi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından, Bayanlar Mersin Basketbol karması ile Yıldız Milli Kız Basketbol takımına seçilen Toroslar Belediyesi Kız Basketbol Takımı oyuncusu Gizem Kale, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Programın sonunda, Başkan Tuna sporculara forma armağan etti. Sporcularla toplu fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Belediye Başkanı Hamit Tuna daha sonra, futbol okuluna kayıt yaptıran çocuklarla birlikte futbol oynadı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.