BÜYÜKŞEHİR’DEN, TÜRMENELİ’NE KARDEŞ DESTEĞİ

KUZEY IRAK’TAKİ SAVAŞTAN ETKİLENEN TÜRKMENELİ’NE, İLAÇ VE DİĞER SAĞLIK İHTİYAÇLARI İÇİN 250 BİN LİRALIK DESTEK

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANI DR. FATİH KARAYANDI, TEMİN EDİLECEK İLAÇLARIN KUZEY IRAK’TAKİ ÇADIR KENTLERE GÖTÜRÜLMESİNE EŞLİK EDECEK.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, TÜRKMENELİ BÖLGESİ OLARAK ADLANDIRILAN MUSUL, KÜRKÜK VE TELAFER’DE, SAVAŞTAN KAÇAN VE ÇADIR KENTLERDE YAŞAYAN TÜRKMENLER İÇİN, 100 BİN LİRASI DİREKT İLAÇ ŞEKLİNDE VERİLMEK ÜZERE, 250 BİN LİRALIK SAĞLIK VE MEDİKAL MALZEME YARDIMI KARARI ALDI.

ALINAN KARARLA, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ’YE, SÖZ KONUSU DESTEK İÇİN 250 BİN LİRALIK BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANI DR. FATİH KARAYANDI, KUZEY IRAK’TAKİ TÜRKMENLERİN YARDIM İSTEĞİNE KULAK VEREN ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ VE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’nın, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduğu teklif sonucu, Kuzey Irak’ta Türkmeneli olarak adlandırılan bölgede yaşayan Türkmenlerin ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için yardım yapılması kararı alındı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10 Temmuz 2014 günü aldığı karara göre, bölgedeki savaştan olumsuz etkilenen ve çadır kentlerde hayatını devam ettirmeye çalışan yaklaşık 350 bin Türkmen’e, 100 bin lirası acil ilaç yardımı olarak teslim edilmek üzere, toplam 250 bin liralık sağlık malzemesi yardımı yapılacak. Meclis, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, söz konusu amaçla kullanılmak üzere 250 bin liralık borçlanma yetkisi verdi.

Dr. Fatih Karayandı, bir süre önce Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Aydın Beyatlı ile temasa geçtiklerini kaydederek, “Türkmeneli Bölgesi’nde ve çadır kentlerde yaşayan Türkmen kardeşlerimizin ilaç ihtiyacı olduğunu öğrendik ve ihtiyaç duyulan ilaçların listesini kendisinden temin ettik. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda konu Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine alındı, görüşüldü ve destek doğrultusunda olumlu karar alındı. İlaçları temin ettikten sonra Habur’a gidip oradaki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezine teslim edeceğiz. Böylece Türkmeneli Bölgesi’den gelecek Türkmeneli Sağlık Konseyi yetkililerine ilaçlar ulaştırılacak” dedi.

İlaçların çadır kentlere ulaştırılması aşamasında Dr. Fatih Karayandı’nın da içinde bulunacağı bir heyet bölgeye giderek incelemelerde bulunacak ve farklı ihtiyaçların olup olmadığını yerinde tespit edecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, Türkmeneli Bölgesi’ndeki Türkmenlerin sıkıntılarına kulak veren ve acil ilaç ihtiyaçlarını karşılama konusunda duyarlılık gösteren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ve Adana Büyükşehir Beledilyesi Meclisi Üyelerine teşekkür etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.