Yetim çocuklar İstanbul iftarında buluştu

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla 81 ilde yetimlere yönelik düzenlenen kardeşlik iftar programı kapsamında İBB’nin ev sahipliğinde 6 bin çocuk ile yakınları Yenikapı’daki iftarda buluştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla düzenlenen 81 ilde yetim ve yakınlarıyla kardeşlik iftar programının İstanbul ayağı, büyük katılımla Yenikapı Şehir Parkı’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ile Eşi Özleyiş Topbaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen yetimler iftarına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Gülay Dalyan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile İHH Başkanı Bülent Yıldırım katıldı.

6 bin yetim ile yakınlarını buluşturan iftarda konuşan Başkan Kadir Topbaş, 21. yüzyılda dünyada hala kan ve gözyaşı olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlık adına çalışan insanlara ihtiyacımız var. Dünyanın neresinde olursa olsun zulümleri kınama ve bu konuna söz söyleme hakkımız var. Özellikle çevremizdeki ülkelerde bu Ramazan ayında insanların başına bomba yağdıran zihniyeti kınıyoruz” diye konuştu.

Ramazan-ı Şerif’in 15. gününün Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye genelinde yetimler iftarı düzenlendiğini ifade eden Kadir Topbaş, dünya genelinde bizim tayin edemediğimiz şartlara karşı birbirimize destek olmak zorunda olduğumuzu söyledi. “Global köy haline gelen dünyanın kaderi birbirine bağlı. Bir yerdeki mutluluk yetmiyor” diyen Başkan Topbaş, bizim medeniyetimizin temelinde insanı yaşat ki devlet yücelsin” anlayışının yattığını söyledi.

Mazlumların başını okşamanın, hak ve adalet üzere olmanın medeniyetimizin en önemli özelliklerinden olduğunu vurgulayan Topbaş, “Diliyorum ki bu Ramazan-ı Şerif’ten istifade edenlerden oluruz. Kadir Gecenizi ve Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala da “Biz öyle bir geçmişe sahibiz ki yetimleri koruma deyince biz akla geliriz. Öyle bir dinin mensubuyuz ki dini inkar edenlerle yetim hakkı gözetmeyenler Maun Suresi’nde aynı kategoride tutulmuştur. Yetimler bizim dilimizi bilmese de biz onların dilini bilmesek de bakışlarımızla birbirimize çok şey anlatırız” diye konuştu.

İftar programında yetim çocukların okuduğu ezan, yemek duası ve ilahiler davetlilerin beğenisini topladı. Çocuklarla sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Kadir Topbaş’a yetim çocuklar ve yakınları büyük ilgi gösterdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.