“Odunpazarı’nı Uçuracağız” sözünü gerçekleştiriyoruz.

“Odunpazarı’nı Uçuracağız” sözünü gerçekleştiriyoruz.

Değerli Basın Üyeleri
Odunpazarı Belediyesinin sosyal demokrat bir anlayışla geride kalan 100 günde gerçekleştirdiği büyük değişimin vurgulanacağı basın toplantımıza hoş geldiniz.

Bugün, göreve geldiğimiz ilk gün altını çizerek vurguladığımız “Odunpazarı’nı Uçuracağız” sözünün nasıl bir yönetim anlayışı ile gerçekleştirildiğini gözler önüne sereceğiz.

Değerli arkadaşlar bizim açımızdan ilk 100 gün siyasi anlamda çok büyük önem taşıyordu. Bizler Sosyal demokrat bir yönetimin, doğru ve yerinde adımlarla 100 gün içerisinde yapacağı çalışmaların nasıl bir ilçenin kaderini değiştireceğini tüm Eskişehir halkına göstermek istiyorduk. Ve bugün gelinen nokta ve yapılan tüm çalışmalar sosyal demokrat belediyeciliğin başarısını kanıtlamaktadır.

Bu başarıdaki en büyük etkende halkımız ve çalışanlarımız için oluşturduğumuz güven ve huzur ortamıdır.
Çünkü biz hemşehrilerimizin ve çalışanlarımızın sesine kulak verdik. Onların kararan umutlarına yeniden hayat verdik. Halkımızı belediye yönetiminin her alanında söz sahibi yaptık. Her sözümüz her çalışmamız hemşehrilerimiz tarafından takdir topladı. Onların projesi oldu. Ve bugün Odunpazarı’nda yaşayan herkes, geleceği için karar veren, her meclis toplantısını TV’lerden canlı yayında izleyerek katılan, fahri meclis üyeleri haline geldi.

Halkımızın ve çalışanlarımızın bozulan, ihmal edilen yada kulak arkası yapılan umutlarını yeniden canlandırırken, belediye hizmetlerinden ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışından asla ödün vermedik.

Odunpazarı’nın kaybettiği 10 yılı kurtarmak için yeni projelerimizi büyük bir hızla hayata geçirdik.

CANLI YAYIN
Odunpazarı tarihinde ilk kez belediye meclislerini canlı yayında halkımıza açtık. Alınan her kararın, planlanan her projenin halkımız tarafından aynı anda öğrenilmesine olanak sağladık. Bu sayede Odunpazarı sakinleri artık alınan kararlar için hiçbir meclis üyesi ve belediye yetkilisini arayıp ne oldu diye sormuyor. Anında öğrenip, başta sosyal medya olmak üzere belediye internet sitesi üzerinden değerlendirmelerini bizlere iletiyor.
İşte arkadaşlar, katılımcı belediyecilik böyle olur. Odunpazarı’nı, Odunpazarı halkıyla yönetmek böyle olur.

KATILIM TOPLANTILARI
Bir diğer çalışmamız katılım toplantılarımız. Odunpazarı tarihinde ilk kez muhtarların sesine kulak verildi. Muhtarlarımız sorunlarını artık bizlerle daha rahat paylaşıyor. Adeta bir basın üyesi gibi mahallelerinde fotoğraf çekip hazırladıkları dosyalarla bize geliyorlar. Böylelikle mahallelerimizin sorunlarını kısa sürede ve halkımızın istediği gibi çözüyoruz.
Bununla da yetinmeyip, oluşturduğumuz mahalle meclislerimizle, hemşehrilerimize mahalleleri ile ilgili karar verme, seçim yapma imkanı sunuyoruz. İşte Hamamyolu projesi. Esnafımızla buluştuk. Mahalle sakinlerinin fikirlerini aldık. Ve başta Hamamyolu sakinleri olmak üzere, tüm Eskişehir’in hayal ettiği Hamamyolunu oluşturmak için harekete geçtik. Düşünün kim istemez mahallesinde yapılacak olan tretuvarın şeklini ve rengini seçmeyi. Yapılacak olan parkın aydınlatmalarına karar vermeyi. İşte biz geride kalan 100 günde bunu sağladık ve ben buradan tüm hemşehrilerime bir kez daha sesleniyorum; “Hayalinizdeki Odunpazarı’nı sizlerle oluşturacağız. Odunpazarı’nı hep birlikte uçuracağız!”

STRATEJİK PLAN
Odunpazarı’nın gelecek planlarını hazırlarken yine bir ilke imza attık. Kapalı kapılar ardında hazırlanan stratejik planı, başta STK’lar olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaştık.
Ortak akıl toplantıları düzenleyerek, Odunpazarı’nın geleceğinde 7’den 70’e herkesin katkısı olmasını sağladık ve hazırlanan stratejik plan emin olun birbirinden değerli düşünce ve projelerle doldu.
Burada altını çizerek vurgulamak istiyorum. Hayata geçirdiğimiz tüm projeler bu ortak aklın bir üründür.

AŞEVİ
Değerli basın üyeleri; Göreve geldiğimizde Odunpazarı Belediyesindeki en büyük eksikliğin kendi imkanlarını kullanamaması olarak gördük. Yaptığımız değerlendirmede belediyenin Emek Mahallesinde oldukça kötü koşullarda çalışan bir aşevi olduğunu üzüntüyle tespit ettik.

Fen İşleri müdürlüğü ekiplerimizin yoğun çalışması ile 100 gün içerisinde Odunpazarı Belediyesine 15 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip modern bir aşevi kazandırdık.

SOSYAL DENGE – YEMEKHANE – SAĞLIK
Kıymetli arkadaşlarım Odunpazarı Belediyesinin yeni dönemdeki en önemli ilkelerinden biri de toplumsal denge kavramına verdiği önemdir. Bu anlayış çerçevesinde ilk olarak Tüm-Bel-Sen ile imzaladığımız sosyal denge sözleşmesi ile çalışanlarımız arasında iş barışını sağladık. Belediye memurlarımıza belediye tarihinin en büyük sosyal denge zammını verdik. Bununla yetinmeyip çalışanlarımız için modern bir yemekhane oluşturmanın yanında MEDLİNE hastanesiyle imzaladığımız protokol kapsamında çalışanlarımıza indirimli sağlık hizmeti alma fırsatı sunduk.

YENİ MÜDÜRLÜKLER
Toplumsal denge çalışmalarımıza yeni müdürlüklerimizi hemşehrilerimizin hizmetine sunarak devam ettirdik. Temel amacımız halkımıza ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet götürmek. Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüzle köylümüze, Spor İşleri Müdürlüğümüzle gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verirken, Ulaştırma, Etüt Proje ve Emlak İstimlak Müdürlüklerimizle hizmet alanımızı genişlettik.

MAVİ MASA
Bununla da yetinmeyip Mavi Masa birimimizle hemşehrilerimize güler yüzlü hizmet sunmaya başladık. Artık Odunpazarı Belediyesinde, vatandaşları, kasvetli kapıların ardında görev yapan güvenlik görevlilerimiz karşılamıyor. Çağdaş bir anlayışla dizayn edilmiş danışma ofislerinde görev yapan ve her biri etkili iletişim konusunda eğitim görmüş, insan ilişkileri kuvvetli arkadaşlarımız karşılıyor. Hemşehrilerimize belediye içerisinde refakat ediyor, yardımcı oluyor ve belediyeden mutlu bir şekilde ayrılmalarına olanak sağlıyor.

İŞ GÜVENCESİ
Odunpazarı Belediyesinde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren vurguladığım bir söz var; “Odunpazarı Belediyesindeki çalışanların iş güvencesi biziz, Cumhuriyet Halk Partisidir.” Bakın bugün Odunpazarı Belediyesinde hiç kimse işten çıkarılmadı. Çıkarılmadığı gibi meclisimizden aldığımız yetki ile kurduğumuz Odunpazarı A.Ş ile tüm çalışanlarımızı sendikalı yaparak, taşeronluğa son vermeyi amaçlıyoruz.

Bunun yanı sıra Valilik ve Kaymakamlık gibi kamu kurumları geçici görev için personel talebinde bulunmuştur. Biz de bu talebi de karşıladık.

Tüm çalışanlarımıza iş güvencesi sağlıyoruz. Artık tüm mesai arkadaşlarım gelecekleri için yeni planlar yapmaya başladı. İşte sosyal demokrat belediyeciliğin farkı burada. Bunu büyük bir gururla söylüyorum.

KADINLAR VE ÇOCUKLAR
Kıymetli basın üyeleri biz gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla sadece çalışma arkadaşlarımızın geleceklerini güvence altına almakla kalmıyoruz.

Kadınlar ve çocuklarımız için önemli projelere imza atıyoruz. Yeni kaynaklar yaratmak için Avrupa Birliği Projelerine büyük önem veriyoruz. Son olarak hazırladığımız projemizle birlikte 300 bin Avro’luk bir başvuru yaptık. Hedefimiz mutlu kadın, mutlu aile, mutlu toplum.

Çocuklarımızın geleceği için, “Odunpazarı’nın geleceği eğitimle kurulacak” isimli online eğitim projesine imza attık. Bugüne kadar yaklaşık olarak 5 bin çocuğumuza ulaştık. Temel amacımız ailelerimize ekonomik yük getirmeden çocuklarımızın eğitim çalışmalarına destek olmak.

BELEDİYE KAYNAKLARI – TASARRUF – ÖDEMELER – HARCAMALAR
Değerli arkadaşlarım 100 günde Odunpazarı Belediyesinde gerçekleştirdiğimiz en büyük işlerden biride belediye kaynaklarını etkin şekilde kullanmak oldu.

Adeta ezber bozarak, Odunpazarı Belediyesinin dışarıdan aldığı ve kiraladığı tüm hizmetleri iptal ederek, kendi imkanları ile hizmet üretmesini sağladık.

Odunpazarı Belediyesi yeni dönemde aldığı tasarruf tedbirleri ve etkin kullandığı belediye kaynakları ile iftar yemeğini kendi yapıyor. Kendi sandalyesini kendi çadırını kullanıyor. Küçük gibi görünmesine rağmen binlerce TL’ye mal olan tüm hizmet alımlarını kendi kaynakları ile karşılıyor. Buda bize bir yandan milyonlarca TL borç ödeme imkanı sağlarken, diğer yandan belediye hizmetlerini kesintisiz sürdürme fırsatı sunuyor.

Bugün gelinen noktada Odunpazarı Belediyesi geride kalan 100 günde;
Kamulaştırma Ödemeleri 1.285.508,38TL
Müteahhit Firma Ödemeleri 10.989.994, 60TL
Diğer Firma Ödemeleri 5.042.009,73TL
Yapı Denetim Ödemeleri 10.000,00TL
Kredi Ödemeleri 3.303.708,81TL ve
Yapılandırma Ödemeleri için 1.508.947,28TL olmak üzere

Toplamda 22.160.178,78 TL borç ödeyerek, 103.273.087,04 TL olan borcunu 81.112.908,26 TL’ye düşürmüştür.

Tüm bunların yanında geride kalan 100 gün içerisinde 34.696.067,10 TL’lik bir tahsilat yapan Odunpazarı Belediyesi 22.160.178,78 TL’lik büyük bir borcu ödemenin yanında;
Fen İşleri 2.552.537 TL
Destek Hizmetleri 2.582.518 TL
Çevre Koruma ve Kontrol 2.012.980 TL
Temizlik Hizmetleri 4.909.542 TL
Park ve Bahçeler 3.340.234 TL
Sosyal Yardım İşleri 228.275 TL olmak üzere toplamda 15.626.086 TL’lik bir yatırımla Odunpazarı halkına hizmet sunmaya devam etmiştir.

Sonuç olarak;
Göreve geldiğimiz günden bugüne geçen 100 günde personel yapısını çözdük. Çalışanlarımızın kendi eğitim alanlarında mesai harcamasını sağladık. Personelimizde bizim yapımızı anladı. Çalışma sistemimizi benimsedi. İşlerin ve personelin disipline edilmesi halinde daha etkin ve verimli hizmet nasıl sunulur bunu anladı.

Tüm bunların yanında Odunpazarı Belediyesi kent halkına 100 günde daha ucuza, daha kaliteli ve nitelikli hizmet nasıl sunulur kanıtladı.

Kıymetli basın üyeleri Odunpazarı Belediyesinin 100 günde gerçekleştirdiği büyük değişimi sizlerle payladığımız basın toplantımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.